Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autoritățile portugheze au recomandat evitarea călătoriilor neesențiale pentru Regiunea Autonomă Azore/Insula São Jorge, din cauza riscului ridicat de erupție vulcanică și a intensificării activității seismice.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet: https://www.prociv.azores.gov.pt/alertas/ver.php?id=2200, https://www.ipma.pt/pt/media/noticias/news.detail.jsp?f=/pt/media/noticias/textos/Crise_sismica_S_Jorge.png, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, precum și pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Sursa: Republica Portugheză – Risc ridicat de erupție vulcanică/intensificare activitate seismică în Arhipelagul Azore/Insula São Jorge