Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman va participa luni, 23 mai 2022, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG).

În cadrul reuniunii, miniștrii și secretarii de stat pentru afaceri europene din statele membre UE vor avea un schimb de opinii în perspectiva reuniunii extraordinare a Consiliului European din 30-31 mai 2022, cu prilejul căreia liderii europeni vor aborda aspecte legate de apărarea europeană, securitatea energetică și situația din Ucraina.

Totodată, membrii Consiliului Afaceri Generale vor avea un schimb de opinii asupra proiectului de agendă adnotată a Consiliului European din 23-24 iunie 2022.

Pe agenda CAG mai figurează o informare din partea Președinției franceze a Consiliului UE asupra Conferinței privind viitorul Europei, ale cărei lucrări s-au finalizat în data de 9 mai, și o discuție preliminară referitoare la implementarea propunerilor Conferinței, precum și o audiere pe tema valorilor Uniunii în Ungaria, propunere motivată în baza articolul 7, alineatul 1 din Tratatul UE.

 

Sursa: Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman la reuniunea Consiliului Afaceri Generale