Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua marți, 15 noiembrie 2022, o vizită oficială la Budapesta, la invitația ministrului afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Peter Szijjártó. Cu prilejul vizitei, ministrul Bogdan Aurescu va avea consultări politice cu omologul ungar. De asemenea, șeful diplomației române va mai avea și întrevederi cu reprezentanți ai minorității române din Ungaria, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri românesc din Ungaria.

Vizita ministrului de externe Bogdan Aurescu în Ungaria are loc în continuarea vizitelor din acest an la București ale Președintelui Ungariei, Katalin Novák (7 septembrie) și ministrului ungar de externe, Péter Szijjártó (12 iulie).

Vizita la Budapesta reprezintă și marcarea unui moment simbolic pentru ansamblul relațiilor bilaterale româno-ungare – împlinirea a 20 de ani de la semnarea, la Budapesta (29 noiembrie 2002), a Declaraţiei de Parteneriat Strategic între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa Secolului XXI, instrument fundamental care a structurat cooperarea România – Ungaria pe baze noi, moderne.

La finalul consultărilor politice cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, cei doi șefi ai diplomațiilor română și ungară vor susține declarații comune de presă, care vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook a MAE.

Sursa: Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua o vizită oficială la Budapesta, Ungaria