Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a lansat primul sistem de consultații medicale video, care este disponibil deja la spitalele El Escorial și Henares, precum și la alte centre sanitare din regiune.

Comunitatea Madrid lansează astfel o nouă funcționalitate inovatoare în Spania, prin intermediul Cardului de Sănătate Virtual, care va permite realizarea de consultații video cu pacienții, pentru medici și asistente, kinetoterapeuți, psihiatri sau asistenți sociali.

Serviciul va fi accesibil în toată rețeaua sanitară înainte de sfârșitul acestui an și deocamdată poate fi solicitat doar de angajații din sistemul sanitar. Consultațiile video online pot fi realizate prin intermediul aplicației mobile Tarjeta Sanitaria Virtual – și administrația madrilenă promite că este confidențială.

„Este un mare progres în activitatea de îngrijire a pacienților și pentru îmbunătățirea calității vieții madrilenilor. Nu vorbim despre viitorul asistenței medicale, ci despre prezent”, a declarat președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Șeful administrației regionale a văzut cum funcționează sistemul video pentru consultarea pacienților și subliniază că prin această metodă se vor evita deplasările inutile pentru pacienții vulnerabili, mai ales acum când centrele sanitare din regiune sunt copleșite de valul de cazuri de Covid-19.