Episcopul Spaniei si Portugaliei, Timotei, a fost cel care le-a adus de Pasti vestea Invierii Domnului Iisus Hristos romanilor de la Madrid.

Cateva mii de romani s-au adunat la slujba oficiata de episcop impreuna cu preotul paroh Teofil Moldovan in biserica Sfanta Fecioara Maria din Madrid.

Pentru ca numarul credinciosilor a fost mai mare decat capacitatea bisericii, multi oameni au urmarit slujba in strada unde a fost instalat un ecran si un sistem audio pentru a transmise imagini in direct din interior.

La fel ca in anii precedenti, alaturi de credinciosii ortodocsi s-au aflat si reprezentanti ai autoritatilor spaniole. Salvador Victoria, ministru regional de Justitie si purtator de cuvant al guvernului regiunii Madrid, impreuna cu Pablo Gomez Tavira – director de Imigratie si ambasadorul Romaniei, Ion Valcu, au transmis un mesaj de Pasti romanilor prezenti la slujba de Inviere.

Inainte de slujba, in cursul zilei, biserica ortodoxa din Madrid a fost vizitata si de ministrul regional al Madridului pe probleme sociale, Jesus Fermosel, care a marturisit ca a fost impresionat de felul in care se pastreaza obiceiurile romanesti in randul comunitatii.

Ministrul regional pe Probleme Sociale, Jesus Fermosel a putut sa vada cum enoriasii parohiei se pregateau de slujba de Inviere si care sunt semnificatiile oualor rosii in ziua de Pasti.