Ministrul Justiției, Pilar Llop, călătorește în Columbia să participe la o reuniune a Conferinței miniștrilor de justiție ai țărilor ibero-americane (COMJIB), care are loc la Barranquilla (Colombia) la data de . la 22 februarie.

Acest summit al miniștrilor justiției, intitulat Un nou orizont pentru justiție în Ibero-America, are loc cu ocazia 22 aniversarea a aniversării înființării COMJIB, care reunește instituțiile de justiție din 22 Țările ibero-americane, inclusiv Spania, și care acționează ca observator pentru General Adunarea ONU.

Ministrul Justiției a călătorit ieri la Bogotá, unde a fost primită de ambasadorul Spaniei în Columbia, Joaquín de Arístegui, la apoi trece la Barranquilla.

Llop va vorbi astăzi în sărbătoarea 22 Aniversare, împărtășire cu restul miniștrilor prezenți la eveniment prezentări despre Trecutul, prezentul și viitorul COMJIB.

În ziua 15, cel Ministrul spaniol al justiției va avea o întâlnire bilaterală cu ministrul justiției și dreptului din Columbia, Wilson Ruiz, în care ambii vor semna un memorandum de înțelegere care va consolida cooperarea reciprocă și schimbul de experiență între cele două ministere. În continuare, Llop va participa la actele de semnare și ratificare a acordurilor COMJIB și la transmiterea aprobării Regulamentului de finanțare al Tratatului de la Medellín de către Republică. al Cubei, precum și la semnarea Declarației de la Barranquilla, care va permite intrarea definitivă în vigoare a acesteia.

Mai multe informatii Site-ul web al 150222 a aniversare a creării COMJIB Sursa : Guvernul Spaniei – 160222Llop participă la Barranquilla la zilele comemorative ale

aniversarea COMJIB