Ministrul Justiției, Pilar Llop, a evidențiat mai multe din 125.000 dosare schimbate între organele judiciare și administrațiile publice datorită interoperabilității ; aproape 150.000 programari anterioare; valuri 150. anulări automate de cazier judiciar.

Ministrul Justiției a încheiat evenimentul Transforming Justice: experience workshop, organizat de Ministerul Justiției și Principatul Asturias. Evenimentul, care își propune să facă schimb de experiențe ale diferiților actori din sector cu privire la progresele pe care le înregistrează țara în materie de digitalizare în Administrația Justiției, a avut loc la Ilustrui Baroș din Gijón.

Ministrul Justiției a subliniat că „datele de digitizare sunt un exemplu palpabil al progresului pe care Justiția îl înregistrează în țara noastră”. O parte din planul de transformare digitală inclus în proiectul Justiție 2021 este deja o realitate, conform explicației. Llop.

Astfel, Llop a evidențiat progresul înregistrat în interoperabilitatea cu administrațiile publice (AAPP): „Între 2021 și 2021 a fost 95. solicitări de informații de la organele judiciare către Administrațiile Publice, iar acestea au returnat mai mult de 95. fișiere”.

Acest lucru a însemnat o economie de peste nouă milioane de pagini de hârtie și o reducere 550 tone de emisii de CO2. „Digitalizarea Justiției favorizează tranziția ecologică și ne permite să avansăm în conciliere”, a explicat ministrul.

Ea a subliniat și Justiția orientată pe date. , precum și imediata digitală și servicii publice la distanță, cum ar fi Cl@ve Justicia și Virtual Desk for Digital Interaction (EVID). Acest lucru a permis să sărbătorim mai mult de 22 .000 telematic procese din ianuarie 2021 până astăzi. La fel, Serviciul de programare a permis gestionarea a mai mult de 95 . citate pentru organele judiciare și Starea Civilă.

În sfârșit, s-a referit și la 125.03 ștergerea automată a cazierului judiciar. „Este un exemplu despre modul în care digitizarea ar trebui să contribuie la justiția socială”, și modul în care Justiția contribuie la „creșterea competitivității țării, care este atât de necesară în acest moment”.

Co-guvernarea În acest proces de transformare digitală a serviciului public de Justiție este „esențial „coguvernare, potrivit ministrului. „Numai printr-o acțiune coordonată între diferitele Administrații Publice care sunt implicate în această sarcină, vom putea realiza aceste schimbări cu succes”. La fel de importantă este coordonarea cu Consiliul General al Magistraturii și Parchetul, a subliniat el.

La fel, cele trei legi de eficiență vor fi și ele un premiu pentru consolidarea bazelor acestui proces de transformare, potrivit ministrului, în special Anteproiectul de Lege privind Eficiența Digitală va oferi un cadru legal sigur.

Șeful Justiției a chemat să continue schimbul de progrese în digitalizare în cadrul Forumului de Transformare Digitală a Justiției, care va avea loc în următoarea . și 21 în aprilie și la care vor participa administrațiile publice, sectorul privat, cetățeni și diferite organizații.

ExperiențePe parcursul zilei, diferiți actori din domeniul Justiției și-au prezentat experiențele cu proiectele de digitizarea fiind efectuată de Mi Ministerul Justiției, prevăzut în planul Justiției 2030. Astfel, doi avocați și un avocat de la Ilustrei Barouri din Gijón au prezentat cazuri diferite în legătură cu noile implementări: una dintre ele dintr-un oraș mic, evidențiind modul în care tehnologia permite eliminarea golul Spaniei golite; altul, din Gijón, de unde, grație tehnologiei, poate menține cazuri pe tot teritoriul național, împacând viața profesională cu viața de familie, nefiind nevoit să călătorească; al treilea a arătat în direct și în timp real sistemul de acces la dosarul electronic judiciar.

A fost prezentat și de un avocat din cadrul Administrației Justiției. experiența cu digitalizarea unei instanțe.

Din acuzare, avantajele pe care le are tehnologia în dezvoltarea activității zilnice a acestui grup, unul dintre cei care au cel mai mult contact cu noile implementări.

De asemenea, șefii de Tehnologii din Asturias au verificat realitatea regională a digitizării avute în vedere în Justiție 2030 și transferat în întregime în Principat.

Ministrul Președinției Asturiei, Rita Camblor, a subliniat că Asturias este un pionier în implementarea acestor proiecte și a împărtășit experiența în procesarea automată în Principat, în interoperabilitate cu alte proiecte publice. Administratii si cu dosarul judiciar

Pe lângă cazurile prezentate în Asturias, au existat mărturii din alte comunități, precum Navarra, care și-au apreciat sistemul de informații, subliniind interoperabilitatea sistemelor de management al cazurilor, precum și importanța limbilor cooficiale; La Rioja, care a vorbit despre realitatea Comunităţii în ceea ce priveşte accesul la dosarul judiciar electronic; și Țara Bascilor, care a împărtășit tuturor celor prezenți la această întâlnire planul său strategic de digitizare, care încorporează sistemul informațional Avantius.

În actul au participat și decanul Ilustrei Barouri din Gijón, Benigno Villarejo; președintele Curții Superioare de Justiție din Asturias, Jesús María Chamorro; și primul viceprimar al orașului Gijón, Natalia González; și delegatul Guvernului Asturiei, Delia Losa, printre alte autorități și personalități din sectorul Justiției, au fost prezenți.

Mai multe informații Llop: „Progresele în digitizare ar trebui să contribuie la o mai mare justiție socială” (/03/33) Llop: „Suntem hotărâți să spargem decalajul digital în Justiție” (03/11/16) Sursa: Guvernul Spaniei – Llop închide prima zi de experiențe reale de digitalizare care stimulează Justiția