Pactul de stat împotriva violenței de gen început în 2019 a a însemnat o nouă cale de creștere a politicilor publice în fața luptei împotriva violenței sexiste în Camp de Tarragona și Baix Penedès. Acum Secretariatul de Feminisme al Departamentului de Egalitate și Feminisme alimentează posibilitatea creării de sinergii între diferitele administrații și organisme locale cu un ghid care își propune să construim în comun. „Consiliile nu au împărtășit încă serviciile, dar lucrează în această perspectivă, colaborând împreună pentru realizarea proiectelor, acesta este cazul La Segarra unde a fost pregătit un ghid de resurse” a extins coordonatorul teritorial al Egalității și Feminismelor din Lleida, Elena Fuses Navarra.

Secretariatul pentru Feminisme al Departamentului de Egalitate și Feminisme a publicat Ghidul pentru Fondurile Pactului de Stat Împotriva Violenței de Gen, urmărind facilitarea alianțelor teritoriale, favorizând posibilitatea grupării. între consilii orăşeneşti şi judeţe pentru a putea executa proiecte mai mari şi cu o capacitate mai mare de impact. În acest sens, coordonatorul a subliniat „Consiliile Județene Les Garrigues, La Segarra și Alt Urgell au colaborat între ele repartizând costurile proiectelor care au fost realizate.”

Prevenirea, repararea și formarea

Acordul unanim care a avut loc la ultima Conferință Sectorială Extraordinară pentru Egalitate desfășurată la Madrid a făcut posibilă realizarea permanenței Pactului de Stat Împotriva Violenței de Gen și crearea unui grup tehnic format din toate guvernele statului. Guvern. Acest acord istoric urmărește să-și extindă acoperirea la diferitele domenii și forme de violență bazată pe gen, așa cum se face deja în Catalonia, și să aibă o finanțare stabilă și adecvată pentru a face față violenței bazate pe gen. La Lleida, de când 2019 s-au putut desfășura o serie de acțiuni foarte diverse, „Proiectul Alt Urgell Coeduca care oferă cadrelor didactice cu instrumente de încorporare a perspectivei de gen și a coeducației ca prevenire a violenței de gen și a LGBTIfobiei, distribuirea de prelate împotriva violenței de gen în toate municipiile din Urgell sau plantarea de copaci în comemorarea femeilor și copiilor uciși și uciși de violența sexistă de la 206 la actual 2021 ” a justificat coordonator teritorial al Egalității și Feminismelor.

Diferitele acțiuni avute în vedere din fondul PEVG variază de la acțiuni de sensibilizare a publicului și prevenire a violenței de gen pentru a îmbunătăți răspunsul instituționalizarea victimelor violenței de gen prin coordonare și crearea de rețele, prin campanii care pot face vizibilă atenția formelor de violență bazată pe gen dincolo de contextul unui partener sau fostului partener. Sunt incluse, de asemenea, acțiuni de promovare a formării diferiților agenți pentru a asigura un răspuns mai bun de îngrijire pentru femeile victime ale violenței de gen și fiicele și fiii acestora.

În ceea ce privește grupul de lucru tehnic la care au participat diferitele guverne, se întocmește o propunere de acord pentru aprobare în luna iulie. Sursa: Lleida lucrează la diferite proiecte cu Fondurile Pactului de Stat împotriva violenței de gen