Întâlnirea prezidată de prefectul de Messina Cosima Di Stani a avut loc ieri în prefectura pentru soluționarea litigiului privind activitățile conexe ale centralei termoelectrice A2A din San Filippo del Mela, protagonist în ultimele săptămâni de inițiative de protest culminând cu greve ale muncitorilor.

La rezultatul ședinței, întreprinderea, la solicitarea prefectului, s-a angajat să găsească soluții de angajare pentru zece lucrători, dintre care doi sunt încă în afara ciclului de producție și să prelungească expirarea contractelor în derulare, referitoare la lucrătorii temporari, aliniind-o la cea a contractelor gestionate de Ergomeccanica. Aceeași companie și-a confirmat, de asemenea, angajamentul de a supraveghea dialogul dintre compania care iese și succesor și de a promova activarea unei mese de discuții cu sindicatele până în luna septembrie a anului viitor.

La întâlnire au participat reprezentanți ai companiei A2A, secretarii generali ai CGIL CIS UIL și secretarii teritoriali FIOM, FIM, UILM, președintele Sicindustria, directorul INPS, directorul teritorial de muncă și directorul centrului pentru ocuparea forței de muncă. # Încântat de cunoștință. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) .4651

Sursa: Litigiu legat de termoelectrica uzina din San Filippo del Mela, înțeleasă în prefectura