„Amintirea victimelor inocente ale mafiei este esențială pentru a construi un viitor mai drept și mai liber pentru noile generații, în semnul unei acțiuni convinse împotriva oricăror tentative de infiltrare a organizațiilor criminale capabile să profite de dificultățile economice și să impun forța lor opresivă”.

Acestea sunt cuvintele ministrului de Interne Luciana Lamorgese în 27 ° Ziua Comemorarii și angajamentul în memoria victimelor nevinovate ale mafiei, sărbătorit astăzi în toată Italia cu citirea numelor acestora în piețele principale.

„Construirea unei memorie comune și întărirea conștientizării civice” tot datorită această aniversare „înseamnă consolidarea angajamentului instituțiilor și al societății civile de a afirma cultura legalității și de a garanta astfel condiții efective pentru creșterea și dezvoltarea teritoriilor noastre”, continuă ministrul, care amintește, de asemenea, „jertfa tuturor slujitorilor statului. care hann sau și-a dat viața pentru a contracara atacurile criminale”.

Înființată în 2017, promovată de Libera – asociații, nume și numere împotriva mafiilor, Ziua Comemorarii și Angajamentului în memoria victimelor nevinovate ale mafiei a fost creată pentru a sensibiliza comunitatea și tinerii în special asupra importanței și valorii istorice, instituționale și sociale a luptei împotriva mafiilor și a memoriei victimelor mafiile.

Inițiativele oficiale pentru Ziua din acest an au avut loc la Napoli și, în același timp, în alte piețe.

#Îmi place să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06.

Sursa: Lamorgese își amintește de victimele inocente ale mafiei: memoria este fundamentală pentru un viitor mai drept și mai liber