„Trebuie să fim mulțumiți de aplicarea acestei directive privind protecția temporară, pentru prima dată de la 2001. O cerere în concordanță cu toate activitățile desfășurate de țările 27 ale Uniunii Europene, atât în ​​ceea ce privește sancțiunile, cât și sprijinul pentru țara ucraineană”. Acest lucru a fost declarat de ministrul de Interne, Luciana Lamorgese, la finalul Consiliului Afaceri Interne UE de la Bruxelles.

„Este un rezultat excelent care demonstrează vitalitatea Europei într-un moment de criză gravă”, a adăugat patronul MAI.

Deja în cursul dimineții, înainte de începerea ședinței, ministrul a reiterat importanța unei Europe a solidarității și a sperat în aplicarea directiva privind protecția temporară, subliniind că „Italia este obișnuită să gestioneze situațiile de urgență. Prin rețeaua de prefecturi, lumea asociațiilor, a municipiilor, vom răspunde tuturor nevoilor care apar”.

#O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06.

Sursa: Lamorgese al Gai din Bruxelles: mulțumit de decizia de a aplica directiva privind protecția temporară a refugiaților ucraineni