„Italia a spus întotdeauna că avem nevoie de o Europă a solidarității: aceasta este ocazia să o demonstrăm”. Așa a declarat ministrul de Interne Luciana Lamorgese înainte de începerea ședinței Consiliului Afaceri Interne UE de la Bruxelles.

Pe masă propunerea Comisiei Europene de activare a regimului de protecție temporară. pentru persoanele care fug de războiul din Ucraina și caută refugiu în UE, situația și guvernarea politică a spațiului Schengen și progresul pactului privind azilul și migrația.

„Italia este obișnuită să gestioneze situațiile de urgență . Prin intermediul rețelei de prefecturi, a lumii asociațiilor, a municipiilor, vom răspunde tuturor nevoilor care apar”, a adăugat patronul MAI, referindu-se la primirea pe teritoriul național a refugiaților ucraineni care fug de război.

„Sperăm – a concluzionat el – ca directiva privind protecția temporară să fie aprobată pentru a da certitudine asupra modalităților de primire a cetățenilor ucraineni care vor ajunge în țările europene.”

#Îmi place să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) . 4651

Sursa: Lamorgese al Gai la Bruxelles : avem nevoie de o Europă a solidarităţii, aceasta este ocazia să o dovedim