„Protocolul de legalitate pentru combaterea muncii nedeclarate și neregulate în reconstrucția post-seism” a fost semnat astăzi în prefectura Terni. Acordul conține măsuri pentru protecția și regularitatea tuturor activităților lanțului de reconstrucție în municipiile provinciei afectate de cutremurul de la 2016.

*) Prezintă pentru semnătură expertul coordonator al grupului de lucru legalitate înființat de comisarul extraordinar pentru reconstrucția cutremurului 2016, Fausto Cardella, și directorul cutremurului anti-mafia. structura misiunii, prefect Milena Antonella Rizzi.

Prevenirea fenomenelor precum munca ilegală, dumpingul contractual, fenomenele evazive, concurența neloială, evaziunea fiscală, fenomenele accidentale, precum și susținerea inițiativelor de informare față de client este centrală publică și privată, pt. scopul unei aplicări corecte a cadrului normativ de referință.

Acordul urmărește așadar promovarea unei rețele pe teritoriu pentru interceptarea și contracararea eventualelor infiltrații criminale, acordând atenție siguranței la locurile de muncă fără a penaliza rapiditatea în deschiderea șantierelor.

„Protocolul inițiază un proces de colaborare interinstituțională – a declarat prefectul de Terni Emilio Dario Sensi – care va avea ca punct de legătură înființat în prefectura în pe care părțile se angajează să asigure o acțiune constantă de supraveghere a respectării, în șantierele de reconstrucție, a legii și a contractelor de muncă”.

Masa permanentă va avea funcția de a promova, în vederea protejării sănătății și securității lucrătorilor, modele de instruire, bune practici de prevenire a accidentelor și măsuri care vizează promovarea celor mai bune condiții de locuire pentru lucrători angajați în reconstrucție

Documentul a fost semnat de președintele regiunii Umbria, vicepreședintele provinciei, primarii municipiilor craterului, ITL Terni-Rieti, INPS, de Inail, de biroul de reconstrucție a Umbriei, de Terni Ater, de Tesef și de Terni ance, de Cassa Edile Terni, de Confapi Aniem Terni, de Confartigianato Imprese Terni, de CNA Costruzioni Umbria și de Secretarii Generali Regionali de Fillea CGIL Umbria, Filca CISL Umbria si Feneal UIL Umbria.

# Cu placere sa să te întâlnesc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06.

Sursa: In Terni un protocol pentru reconstrucția post-seism 2016 în siguranță și legalitate