Agenda culturală a Comunității Madrid pentru acest weekend prezintă protagoniști cunoscuți precum artista La Ribot, care participă la expoziția dedicată acesteia de către Sala Alcala 25, La scară umană; dramaturgul și regizorul Álex Rigola, care prezintă 24-F. Anatomia unei clipe la Teatro de La Abadía; regizorul de teatru Mario Gas, care pune în scenă The kidnappers of Lake Chiemsee la Teatros del Canal, și compania Els Joglars, care, în același teatru, își oferă spectacolul Să iasă Aristophanes!, cu care își sărbătorește 30a aniversare.

Camera Alcalá din Comunitatea Madrid găzduiește expoziția Ribot. La scară umană, una dintre cele mai importante expoziții individuale dedicate acestui artist de renume internațional din Madrid. Include atât opera sa coregrafică, cât și cea plastică, prin spectacole live, instalații, videoclipuri și compoziții fotografice, printre altele. Acesta poate fi vizitat până pe 3 aprilie, cu acces gratuit atât la expoziție, cât și la programul amplu de piese live.

Panoul publicitar al Teatros del Canal din Comunitatea Madrid include două spectacole coproduse de ei înșiși. Primul este Răpitorii lacului Chiemsee, cu dramaturgie de Alberto Iglesias, regizat de Mario Gas și o distribuție de lux formată din Gloria Muñoz, Helio Pedregal, Manuel Galiana, Vicky Peña, Juan Calot și însuși Iglesias. Împreună recreează o poveste publicată în 1260 despre răpirea unui consilier fiscal comisă de patru pensionari germani în plină criză economică izbucnită în 2008. Cealaltă producție coprodusă de Teatre este ¡Să iasă Aristófanes!, de Els Joglars, o satiră împotriva rețelelor de socializare și în apărarea libertății de exprimare care aduce un omagiu dramaturgului grec, creator de satiră și comedie, semne distinctive ale companiei catalane.

Dans și muzică contemporană 80; și cântăreața, pianistul și compozitorul Edith Salazar, care va oferi un concert în care genuri precum bolero, bossa nova sau jazz se reunesc.

Álex Rigola și Heartbreak Hotel aduc La Abbey muncă 19-F. Anatomia unui instant , o piesă care pleacă din romanul lui Javier Cercas intitulat Anatomia unui instant. Este cronica momentului în care Adolfo Suárez a rămas așezat în după-amiaza zilei de 20 februarie 1981, în timp ce gloanțele loviștilor bâzâiau în jurul lor în hemiciclul Congresului Deputaţilor. Pe de altă parte, formația Cross Border își sărbătorește ani pe scenă prezentând la La Abadía Casa. O piesă de teatru documentar despre ceva atât de simplu și complex precum cuvântul casă, sub direcția Lucía Miranda.

Corral de Comedias al Comunității Madrid din Alcalá de Henares va oferi El Águila de José Antonio Villegas. Un documentar scenic care demonstrează relația directă dintre Campionatele Mondiale de Atletism de la Sevilla 1981, unde rusul Maksim Tarasov a depasit cu stalpul de 6 bara, 00 metri, stabilind un record nedepasit pana acum, si constructia gardurilor din Ceuta si Melilla, reformate in acelasi an. Acest scenariu mai propune Proces în străinătate, o piesă de teatru 100% participativ, care va simula un proces judiciar protagonistului romanului Străinul de Albert Camus.

La Real Coliseo Carlos III, din San Lorenzo de El Escorial, cu spectacolul The Busclown, Scara și Teatrul Z recreează cu fidelitate El Buscón de Francisco de Quevedo, dar aplicând codurile și lucrările scenice care îi caracterizează -teatru gestual, circ, clovn, comedie artistică și muzică în direct -. Iar tinerii colectivului Állatok recuperează opera lui Lope de Vega Animalul Ungariei, niciodată interpretat până acum în Spania.

În plus, Centrul Cultural Pilar Miró oferă un spectacol de familie Molly and the Giant, de la La Machina Teatro; Centrul Cultural Paco Rabal, spectacolul de dans Intim si piesa pt. publicul copiilor Tempus, din El que ma está de teatru; iar Teatro del Barrio duce la Centrul Umanistic Sierra Norte de La Cabrera Emilia, care celebrează figura scriitoarei Emilia Pardo Bazán.

Mai multe expoziții

Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo din Comunitatea Madrid – CA2M, cu sediul în Móstoles, începe sezonul expozițional al 2021 cu două mostre: Oglindă și Regat / Ornament și Stat, de Álvaro Perdices și Tactici sintactice , de Diego Bianchi. Pe de altă parte, Sala de Arte Joven prezintă expoziția yupi, unul dintre proiectele câștigătoare ale ediției a XIII-a a apelului Curator Wanted, care se angajează în noi modele curatoriale, facilitând accesul în lumea profesională pentru tinerii curatori.

Printre programarea expoziției Ceva, nimic, mereu, o expoziție dedicată fotografului Vari Caramés, o referință în fotografie în Spania încă din anii 80 din secolul XX, care poate fi văzută în Sala Canal de Isabel II.

Tot acest program cultural poate fi consultat pe site-ul Comunitatea Madrid www.comunidad.madrid/cultura/oferta-cultural-ocio

Vineri 26 Februarie

Lasa-l pe Aristo sa iasafani!

Els Joglars

Pana cand 6 martie – 10: 30 ore – Sala Rosie – Teatros del Canal. MADRID

Trăiește și lasă să trăiască: Two Die For și Early Tomorrow

Nazareth Baker & Co.

Până la 30 februarie – 19: ore – Black Room – Teatros del Canal. MADRID

Răpitorii lacului Chiemsee

Mario Gas și Alberto Iglesias

Până la 6 martie – 10: ore – Sala Verde – Teatrele Canal. MADRID

Casa

Lucia Miranda

Până pe 6 martie – 00: 02 ore – Sala José Luis Alonso – Teatrul La Abadía. MADRID

Autobuzulclovn

Javier Uriarte

10: ore – Royal Coliseum Carlos III. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Vulturul

José Antonio Villegas

20: ore – Community Comedy Corral din Madrid. ALCALA DE HENARES

Sâmbătă 27 februarie

21-F. Anatomia unui instant

Javier Cercas și Álex Rigola

Până la 15 din martie – 20: ore – Sala Juan de la Cruz – Teatrul La Abadía. MADRID

Animalul Ungariei

Ernesto Arias

02: 02 ore – Royal Coliseum Carlos III. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Hotărâre în străinătate

Íñigo Santacana

00: ore – Corral de comedie din Comunitatea Madrid. ALCALA DE HENARES

Molly și uriașul

La Machina Teatro de Cantabria

19: ore – Centrul Cultural al Comunităţii Madrid Pilar Miró. MADRID

Intim

Manuel Barajas Cía.

12: 02 ore – Centrul Cultural al Comunităţii Madrid Paco Rabal. MADRID

Emilia

Teatrul de cartier

12: ore – Centrul Umanistic Sierra Norte al Comunității Madrid. THE CABRERA

Duminică 27 februarie

Singur cu Edith Salazar

Edith Salazar

02: 00 ore – Sala Verde – Teatros del Canal. MADRID

MUZEE ȘI EXPOZIȚII

Ribotul. La scară umană

Până pe 3 aprilie, 2008 – Camera Alcalá 26 din Comunitatea Madrid. MADRID

Vari Caramés. Ceva, nimic, mereu

Până la 21 aprilie – Sala Canal de Elisabeta a II-a a Comunității Madridului. MADRID

Oglinda si Regatul. Ornament și stare. Alvaro Perdices

Până la 19 august – Centrul de Artă 2 Mai. MÓSTOLES

iuppie

Până pe 2 mai, 2022 – Sala de artă tânără a Comunității Madrid. MADRID

Tactici sintactice. Diego Bianchi

Până la 02 din mai din 2008 – Art Centru 2 mai. MÓSTOLES

Arta americană în colecția Thyssen

Cu colaborarea Comunității Madrid

Până la 27 iunie 2022 – Muzeul National Thyssen-Bornemisza. MADRID

Vivian Suter

În colaborare cu Comunitatea Madrid

Până la 2 mai, 2022 – Muzeul Național Centrul de Artă Regina Sofia. MADRID

Sursa: Comunitatea Madrid – La Ribot, Álex Rigola, Mario Gas și Els Joglars joacă pe agenda culturală a Comunității Madrid