Reprezentantul teritorial al Terres de l’Ebre Sport, Joan Barberà, primarul municipiului Tortosa, Meritxell Roigé, și președintele Consiliului Sportiv Baix Ebre, Antoni Gilabert, împreună cu adjunctul pentru managementul teritorial al sănătății, Joan Martín , și inspectorul Departamentului de Educație din Terres de l’Ebre, Jordi Capdevila, au participat la evenimentul inaugural al celei de-a 9-a Zile Sportive a Centrelor Educaționale Baix Ebre de pe Stadionul Municipal Josep Otero din Tortosa.

Ziua, adresată elevilor de 1. de ESO, a avut participarea a 8 școli din Baix Ebre: Institutul Cristòfol Despuig, Institutul Dertosa, Institutul-Școala El Temple, Școala Sagrada Família și CEE Verge de la Cinta de Tortosa; plus Institutul Rqouetes – Sala de clasă deschisă, Institutul Deltebre și Institutul Camarles. Unii 450 studenți care, între 9. 30 și .13 ore, s-au bucurat și au practicat diverse sporturi.

Organizația a stabilit stații prin care au trecut elevii, cu fâșii de 30 minute, și sporturi mai tradiționale precum bowling și alte sporturi precum furbol, canotaj, judo, minibaschet, minihandbal, volei, ciclism și atletism printre ele.

Reprezentantul teritorial al Sportului, Joan Barberà „ Consider că este esențial și apreciez colaborarea tuturor pentru a face posibilă o zi ca aceasta, mai presus de toate, Implicarea întregii comunități educaționale, a elevilor și a cadrelor didactice din primul an de ESO din Baix Ebre.sensibilizarea și conștientizarea tinerilor cu privire la importanța sportului, reținerea și neabandonarea sportului la o vârstă atât de sensibilă „.

Ziua este inclusă în cadrul Zilei Mondiale a Activității Fizice și a fost organizată de Consiliul Sportiv din Baix Ebre, cu sprijinul și încurajarea ale Serviciilor Teritoriale de Învățământ și Reprezentanța Teritorială a Sportului Țărilor Ebro, și colaborarea Primăriei Tortosa, tot cu complicitatea Licenței Universitare în Învățământ Primar – Educație Fizică – și CAFE EUSES Campus Terres de l’Ebre din Universitatea Rovira i Virgili, CFGS de Educație și Animație Socio-Sportivă a Institutului de Tehnologie din Amposta, TortosaSport și entități sportive participante

Sursa: 8 școli și 450 elevi au participat la a 9-a Zi a Sportului Baix Ebre