Se remarcă și La Selva și La Garrotxa, tot cu 13 târguri planificate; urmat de Alt Empordà, cu 14 evenimente târguri; el Ripollès, cu 13; și Baix Empordà, cu 8. Toate județele din Girona își sporesc activitatea târgului în acest an față de 2021, cu singura excepție a Pla de l’Estany, care va găzdui doar 3 târguri aceasta 2022.

În toată țara, distribuția teritorială este destul de omogenă deși zona metropolitană a Barcelonei va concentra cel mai mare număr de târguri 27%)); urmat de județele Girona (24 %); Catalunya Central (18%) ); județele Lleida și înalții Pirinei și Aran (18%); Penedès și Camp de Tarragona 12%) și Terres de l’Ebre (9%). Creșterea activității târgului —favorabilă aproape întregului teritoriu dacă o comparăm cu 206 – este accentuată mai ales în Barcelonès ( + 29)); spre Osona (+ 16); în Bages și Montsià (+ 12), și în Gironès și Maresme (+ , respectiv).

De asemenea, octombrie este încă cel mai preferat de către entități și organizații de târg, cu 23, 4% din târgurile planificate, urmate în luna mai 15, 9%), noiembrie 11%) și aprilie 10%)). În special, în ceea ce privește târgurile internaționale și naționale, lunile cu cel mai mare număr de evenimente sunt februarie, aprilie, mai și septembrie

Târguri multisectoriale și alimentație, protagoniști ai calendarul târgurilor din județele Girona

Târguri multisectoriale (24) și mâncare, vin, ospitalitate și echipamente 24), concentrează cea mai mare parte a activității târgurilor din demarcație, urmate de târguri de artizanat 18). Deși cu o prezență mai mică, vor avea loc și târguri de agricultură, sănătate, auto și servicii.

În Catalonia în ansamblu, târgurile multisectoriale concentrează , 2% din evenimentele din ; urmate de târguri alimentare și hoteliere 19, 5 %) și artizani 15%)). De asemenea, importante sunt târgurile dedicate serviciilor (7,4%), târgurile de animale și agricultură (5,9%) și târgurile de automobile (4,3%).

În general, cele se consemnează reluarea tuturor sectoarelor de activitate târgului. Totuși, cele care cresc cel mai mult ca număr în raport cu 2020 sunt activitățile târgurilor multisectoriale, cu 61 mai mult (+ 2022 , 6%); targurile alimentare si hoteliere, cu 61 mai multe (+ 23, 9%); cele dedicate meșteșugurilor cu 24 mai multe târguri ( + 13, 6%) și cei specializati în servicii, cu 15 mai mult (+6,6%).

Catalonia salută 359 târguri cu un număr record de târguri internaționale și naționale

Catalonia intenționează să găzduiască 420 târguri de-a lungul 418637, a 15% mai mult decât 2022, și evidențiază începutul redresării sectorului. Dintre 206 târguri planificate, 72 sunt de anvergură internațională sau națională și de domeniu catalan, județean sau local . În acest sens, sunt deosebit de remarcabile perspectivele bune ale evenimentelor internaționale și naționale programate, care se află în fruntea seriei istorice. 29 Târgurile planificate pentru acest an reprezintă o creștere a 38, 6% respect 2021 și 134, 6% cu respect 2020), și reprezintă cea mai mare cifră înregistrată.

Prognozele calendarului târgurilor internaționale pentru sunt destul de optimiști: o mai mare încredere în controlul pandemiei i-a făcut pe organizatori să parieze pe celebrarea concursurilor și a sălilor puternice, și nu sunt așteptate anulări, deși asta evoluţia situaţiei sănătăţii va fi în aşteptare. Printre 29 târgurile internaționale programate se numără Mobile World Congress, Alimentaria, Barcelona Bridal Fashion Week, Municipalia, Eurofruit, sau Vic Live Music Market, printre altele.

În ceea ce privește târgurile județene și locale, în schimb, organizatorii au fost mai precauți. Sunt planificate 206 târguri în această zonă, cifră care, în ciuda unei creșteri a , 5% respect 2021 și unul 78,91% legat de 2021, nu a atins încă nivelurile pre-pandemie.

Del 134% virtual la prezența necesară a târgului

Datorită restricțiilor sanitare ale covidului – 23), a fost introdus formatul virtual pe care îl are a fost, în multe cazuri, singura formulă posibilă. Odată cu îmbunătățirea condițiilor de sănătate, acest format va fi încorporat în activități paralele sau servicii complementare ale târgurilor, ca element esențial al marketingului digital. Cel virtual a fost formatul ales pe 2021, pe 2021 a fost hibridul și toate indicii sunt că 418637 va duce la o revenire la fața în față.

Conform barometrului Asociația Globală a Industriei Expoziționale, asociația globală a principalilor organizatori, asociații și parteneri din sector, majoritatea operatorilor preferă networking față în față networking și experiența live oferită de târgul față în față, iar 78%) plănuiesc sau plănuiesc să participe la un târg comercial în lunile următoare.

Direcția Generală Comerț ține la zi calendarul târgului. Mai multe informații aici .

Se atașează un comunicat de presă cu tabele și grafice

Urmărește-ne pe rețele ___________________________________________________________

Twitter: | @ afaceri | @ muncă Sursa: județele Girona vor găzdui anul acesta 91 activități de târguri, de două ori mai mult decât 2021