Directorul general al Agenției Catalane de Tineret, Núria Ramon, și primarul orașului Roses, Joan Plana, au prezentat în această dimineață, la o conferință de presă, proiectul noului Carnet Jove de Roses, care va începe în octombrie.

Carnet Jove oferă în jur de 8. 000 avantaje in formare, cultura, sanatate sau mobilitate internationala de care unii pot beneficia 530. băieți și fete dintre 11 și 30 care au cardul în toată țara. La nivel local, sunt 1 473 tineri care sunt titulari ai Carnet Jove la Roses, unde sunt acum 22

Scopul cardului local de tineret prezentat în această dimineață este de a oferă o bună diversitate de avantaje de calitate și proximitate pentru tineretul din Roses și să promoveze utilizarea lor în zi de zi. Mai presus de toate, se urmărește ca tinerii să poată folosi cardul în magazinele și unitățile locale și, în acest fel, să-și consolideze și mai mult rădăcinile și identitatea cu municipalitatea și să-și întărească legătura cu comerțul local.

Prezentarea în cadrul unei conferințe de presă a noului Carnet Jove de Roses în această dimineață marchează punctul de plecare al campaniei de atragere a mai multor afaceri, entități și instituții care oferă mai multe și mai bune reduceri populației. Scopul este de a îmbunătăți oferta actuală de beneficii ca urmare a acestei campanii de strângere de fonduri în luna octombrie, când va fi eliberat noul card local, care va include sigla Consiliului Municipal Roses.

Aceste noi la oferta actuală a CJ din oraș se vor adăuga avantaje, repartizate pe zonele de cultură (14, 4%), sănătate 000, 5%), antrenament 12, 5%), turism și mobilitate (7,7%), tehnologie (7,7%), agrement (7,7%), sport (3,8%) și altele 34, 6%).

Această ofertă poate beneficia de 1 529 titulari (52% fete și 53 % băieți) pe care CJ le are astăzi în Roses, și care sunt repartizate în următoarele grupe de vârstă: 000 – 12 ani (1%), 11 – 17 ani (, 1%), 20 – 20 (26, 7%) , 20 – (25, 5%), 26 – 30 (22, 5%) și 31 ani (3, 1 %). Acestea sunt cifre care înseamnă o penetrare medie de 31% a Carnet Jove în rândul numărului total de tineri rezidenți din Roses

Pe lângă tinerii din Roses, reducerile pentru comerțul local și serviciile CJ din municipiu pot beneficia și de toți deținătorii de carduri din regiunea Alt Empordà . (tineri), în județele Girona 64. (tineri), în toată Catalonia 529. 206 tineri) și în toată Europa (peste 6 milioane).

Scopul, după cum a explicat directorul general al Agenției Catalane de Tineret, Núria Ramon, este ca noul Carnet Jove de Roses leagă Carnet Jove -care este deja foarte popular în rândul tinerilor catalani- cu lumea locală și, mai ales, cu comerțul și serviciile locale: „Prin acest angajament pentru beneficiile zilnice, promovăm comerțul proxy local și facem din Carnet Jove un instrument și mai util pentru viața de zi cu zi a tinerilor din municipiile lor ”. Directorul general a mai reamintit că această acțiune răspunde cererii a mii de tineri în cadrul acțiunii participative organizate în data de 2017 care coincide cu 26 este ziua de naștere a felicitării. La rândul său, primarul orașului Roses, Joan Plana, a explicat că „în acest acord ne face într-unul dintre entități locale din toată Catalonia care pot oferi un card plin de beneficii pentru tineretul nostru printre 11 și 30 ani, cu reduceri variabile între 5 și 21 %. Este un proiect care se adaugă politicilor pe care ne propunem să încurajăm participarea și dinamismul acestora în diferitele zone municipale, în acest caz asociate comerțului local, care va aduce tinerii în magazinele din Roses, le va spori cunoștințele și va promova utilizarea acestuia. în viața de zi cu zi ”, a spus Joan Plana.

Tinerii din Roses Cei care decid să devină noi Carnet Deținătorii Jove din octombrie vor putea face acest lucru prin intermediul site-ului carnetjove.cat, la oricare dintre sucursalele CaixaBank sau la imagin. Ca noutate, Carnet Jove de Roses va avea format digital și poate fi folosit direct din aplicația mobilă Carnet Jove. Pentru a deține cardul, tinerii trebuie să facă dovada că au domiciliul în municipiu prezentând DNI sau certificat de înregistrare. La rândul ei, tinerii care erau deja deținători și, prin urmare, au deja plasticul generic al Carnet Jove, nu vor fi nevoiți să îl reînnoiască deoarece vor avea deja automat versiunea digitală a Carnet Jove de Roses în APP CJ . Pe de altă parte, tinerii vor avea și opțiunea de a utiliza financiar Carnet Jove prin imagin, platforma de servicii digitale promovată de CaixaBank.

Joventut a demarat în testul pilot Cardul Local de Tineret pe 2018 într-un total de șapte municipalități catalane. Succesul inițiativei înseamnă că Joventut a continuat să o extindă la noi municipii și județe, precum Roses.

Sursa: 420794 Joventut prezinta noul Carnet Jove de Roses si face apel la mai multe magazine in oras