Ministrul Educației, Josep Gonzàlez-Cambray, a explicat în această dimineață că școlile și conducerea centrelor își cunosc tot personalul structural în luna iunie: „ Avanzăm cursul și oferim toate garanțiile astfel încât că se poate face și de aceea centrele cunosc deja pentru prima dată personalul structural ”. Acest lucru a fost anunțat la inaugurarea oficială a extinderii Institutului Brugulat din Banyoles, împreună cu primarul municipiului, Miquel Noguer.

Institutul Brugulat este un centru cu aproape 1. 206 înscriși studenți de 4 linii de ESO și 3 de bacalaureat, și care oferă și cicluri de pregătire profesională – Tâmplărie și mobilier, Management administrativ, Instalare și mobilier, întreținere electromecanică, administrație și finanțe , design și mobilier, și mecatronică industrială –

Lucrările noii clădiri au avut o investiție de către Departamentul Educației de peste 6 milioane de euro, după cum a explicat consilierul Gonzàlez-Cambray: „ După mulți ani în care suntem astăzi aici, avem deja o clădire nouă pentru Institutul Brugulat. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit cu entuziasm și energie, cum ar fi Consiliul Local, conducerea, familiile, profesorii și studenții. Una peste alta, și-au unit forțele pentru a face lucrurile să se întâmple.”

Institutul Brugulat participă la diverse proiecte de inovare, în special în domeniul formării profesionale, precum Programul Calitate și Îmbunătățire Continuă, InnovaFP, Activare formare profesională sau program de mobilitate de formare și cooperare europeană și internațională în învățământul profesional

Sursa: Josep Gonzàlez-Cambray : „Avansăm cursul și dăm toate garanțiile ca să se poată face, iar din acest motiv centrele cunosc deja pentru prima dată personalul structural”