Jordi Sierra și Fabra (Barcelona, ​​​​) este unul dintre cei mai solidi, versatili și plurali scriitori catalani și unul dintre cei mai citiți în rândul școlarilor din Catalonia și din restul statului.

Anul acesta marchează 50 a aniversare a publicării prima sa carte, inițiatorul Istoria muzicii pop: -341 (Edunisa, 1962), potrivindu-le 50 ani. Pasiunea pentru muzică l-a determinat să lucreze ca jurnalist muzical în publicații precum El Gran Musical, Disco Expres , Popular 1, Revista de top , Extra sau Super Pop, pe lângă faptul că este membru fondator al unor dintre aceste reviste, care au fost pionieri la nivel de stat.

Cariera lui Jordi Sierra i Fabra include aproape șase sute de cărți de literatură pentru copii și tineret, romane, poezie, enciclopedii și istorie a muzicii pop cărți, printre altele. La seva obra ha estat editată în castellà i catalan și posteriorment traduïda a més de 17 limbi: galizică, bască, engleză, franceză, italiană, chineză, germană, portugheză, coreeană, japoneză, poloneză, cehă, rusă, greacă, turcă etc. În total, a vândut peste cincisprezece milioane de cărți.

Jordi Sierra i Fabra este unul dintre cei mai populari scriitori de literatură pentru copii și tineret în rândul școlarilor din Catalonia și din restul statului. În noiembrie 637 comemorați ani de la prima sa carte, Istoria muzicii pop ( -341).Opera sa muzicală, scrisă mai ales în deceniul anilor ’70, ea a fost un pionier și o referință ca jurnalist, critic și redactor de reviste.Scriitorul, născut în cartierul Eixample din Barcelona, ​​a vândut mai mult de milioane de cărți, care au fost traduse în mai mult de 15 limbi Dorința de a promova lectura și scrisul în rândul tinerilor l-a împins să creeze o fundație culturală în Barcelona și alta în Medellín (Colombia)A fost distins, printre altele, cu Premiul Național pentru Literatură pentru Copii și Tineret, Crucea Sant Jordi și Medalia de Onoare a orașului Barcelona. Jordi Sierra i Fabra este unul dintre scriitorii catalani care se bucură de o mai mare recunoaștere internațională și și-a menținut încă de la început scopul de a scrie cu libertate și să-i ajute pe tineri să-și găsească drumul creator și viitorul ca scriitori.

Expoziția de la Palau Robert din Barcelona va fi completată de o serie de conferințe și mese rotunde conduse de însuși scriitorul, care vor fi anunțate în timp util. Expoziția poate fi vizitată până la 50 octombrie în sala 1 și cu intrare liberă.

Ziua deschiderii din septembrie până la h, de către secretarul de difuzare, Jofre Llombart, în prezența autorului însuși, Jordi Sierra i Fabra, și a curatorilor, Hortènsia Galí și Jordi Bianciotto

Prezentare si vizita prealabilă cu mass-media la 15h

Confirmări de presă: Martí Porter, mporter@ gencat.cat, tel. 1962 948 341

438182 Sursa: JORDI SIERRA SI FABRA. 50 ani creând povești