Japonia se va „înființa” la Madrid odată cu sosirea noului an universitar. Va fi de la 11 Octombrie până în 4 decembrie la Matadero Madrid Design Center, împreună cu alte locații, precum Casa del Lector sau spații culturale și comerciale din oraș. După vară și, odată ce ritmul și pulsul lui obișnuit vor fi reluate, orașul va fi impregnat de cele mai recente evoluții din insula Pacificului în domenii precum modă, arhitectură, industria auto, robotică sau jocuri video.

Denumirea scăzută a Japan Desu sau Este Japonia, propunerea, promovată de Fundația DIMAD, în colaborarea cu Consiliul Local, Ambasada Japoniei la Madrid și Nissan, se adresează profesioniștilor și publicului larg. Japan Desu combină -ca Madrid- modernitatea și tradiția, dar și simplitatea și perfecțiunea, caracteristici care definesc psihologia japoneză.

Japonia Desu. Bingata

Japonia trezește interes în rândul locuitorilor din Madrid și invers. Orașul nostru a fost una dintre principalele destinații alese de japonezi pentru a călători de zeci de ani. Turistul japonez este eminamente urban și își decide excursiile prioritând oferta culinară și moștenirea culturală. Acum madrilenii vor putea să-și satisfacă și curiozitatea față de țara asiatică fără a părăsi capitala și să verifice legăturile dintre o țară și un oraș atât de disparate și, în același timp, atât de asemănătoare, atât de îndepărtate și atât de îndepărtate. închide.

Expoziții și întâlniri

Astfel, în următoarele luni, vor avea loc ateliere, conferințe, dialoguri, zile de gastronomie și expoziții, răspândite pe mai multe puncte cheie din orașul Madrid. În capitală va fi creată o rețea japoneză care va promova o abordare a designului japonez actual și a cheilor acestuia. Pe lângă faptul că aprofundează în ultimele sale curente culturale, Japan Desu va permite participanților să afle ce proiecte de afaceri sunt în prezent implementate în comun. Designerii, creatorii, industria și mărcile vor arăta publicului munca lor în jurul a patru axe fundamentale: inovație, mobilitate, durabilitate și creativitate.

Japan Desu. SushiJapan Desu. Sushi