Ministrul Politicii Teritoriale, Isabel Rodríguez, a semnat cu președintele Federației Municipiilor și Provinciilor (FEMP), Abel Caballero, acordul de colaborare pentru 2021 a Administrației Generale a Statului ( AGE) cu FEMP pentru 2,5 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 19,05% aproximativ 2021 și 00% față de 2020.

Acordul răspunde colaborării întreținute de AGE cu FEMP în dezvoltarea funcțiilor care corespund acestei asociații la nivel național și internațional, în beneficiul municipalităților, provinciilor, insulelor și diferitelor entități locale ale acestora.

. FEMP reprezintă entități locale

Credinta rația Municipiilor și Provinciilor (FEMP), care și-a recunoscut statutul de reprezentant instituțional al Administrației locale în relația cu AGE, în conformitate cu Legea care reglementează Bazele Regimului Local, este o asociație a entităților locale cu personalitate juridică. pentru promovarea și apărarea autonomiei locale și reprezintă mai mult de 90% din administrațiile locale din Spania.

FEMP a fost declarată și de Guvern în 1985 asociație de utilitate publică, reprezintă Spania în Consiliul Municipiilor și Provinciilor Europei și este sediul oficial al Organizației Ibero-Americane de Cooperare Intermunicipală.

Colaborare strânsă între Ministerul Politicii Teritoriale și FEMP Relațiile cu FEMP au fost de strânsă colaborare în ultimii ani. Dovadă în acest sens sunt întâlnirile dintre Isabel Rodríguez și președintele FEMP, Abel Caballero, la câteva săptămâni după preluarea mandatului de ministru (19 august și 9 septembrie 2021) și 25 în luna ianuarie a acestui an, în cadrul consiliului de conducere al FEMP. Ministrul a participat și la 26 în octombrie anul trecut la evenimentele din 40 aniversarea FEMP din Torremolinos (Málaga).

FEMP a menținut de când 2013 a înghețat, cu Guvernul anterior, subvenția de 2 milioane de euro. Bugetele Generale de Stat (PGE) din 2022 nu numai că consolidează, ci și măresc finanțarea, care se ridică la 2,5 milioane, ceea ce reprezintă o creștere de 25,% față de 2021 și 25% aproximativ 2020.Odată cu semnarea acordului, Ministerul Politicii Teritoriale respectă Legea PGE pentru 2022 și cu angajamentul de a majora subvenția către FEMP până la 2,5 milioane, astfel încât să își poată desfășura activitatea de cooperare cu AGE în condiții adecvate și să apere interesele administrațiilor locale.

Sursa: Guvernul Spaniei – Isabel Rodríguez și Abel Caballero semnează acordul de colaborare pentru 2021 de VÂRSTE cu FEMP