Ministrul politicii teritoriale și purtătorul de cuvânt al guvernului, Isabel Rodríguez , s-a întâlnit cu președintele Senatului, Ander Gil, pentru a aborda rolul important pe care Camera Superioară îl dobândește odată cu instituționalizarea Conferinței Președinților.

The Senatul, odată cu noul regulament al Conferinței președinților aprobat la La Palma, devine sediul oficial al acestui important forum multilateral care reunește președintele Guvernului și președinții regionali și la care participă și președintele Senatului și preşedintele FEMP.

Pe de altă parte, Senatul trebuie să constituie un for stabil de dezbatere asupra modelului de urgenţă al Protecţiei Civile, agreat în Conferința președinților zilei 33 din martie pe insula La Palma, cu scopul de a continua promovarea cooperării între toți administrațiilor publice și a avansa în viteza de acțiune în fața situațiilor de urgență și a catastrofelor majore.

Isabel Rodríguez a ținut să împărtășească și președintele Camerei teritoriale obiectivele pe care Guvernul este marcat cu Decretul Regal care stabilește procedura procesului de deconcentrare a funcțiilor publice de stat din teritoriu, aprobat marți în Consiliul de Miniștri și publicat astăzi în BOE.. Pe de altă parte, și profitând de vizita sa la Camera Superioară, ministrul Isabel Rodríguez a avut și o întrevedere cu purtătorul de cuvânt al Grupului Parlamentar Socialist, Eva Granados, pentru a informa și ea despre acordurile Conferinței președinților din La Palma și cu care a discutat instrumentele de cooperare teritorială și co-guvernare a administrațiilor publice.

Sursa: Guvernul Spaniei – Isabel Rodríguez se întâlnește cu Ander Gil să abordeze rolul relevant al Senatului cu instituționalizarea Conferinței Președinților