Ministrul politicii teritoriale și purtătorul de cuvânt al guvernului, Isabel Rodríguez , a subliniat că este obligația Guvernului să ofere cetățenilor liniște sufletească și să lucreze în același timp pentru a oferi cel mai bun răspuns posibil la consecințele războiului din Ucraina.

„Suntem conștienți de dificultățile actuale, dar, așa cum am făcut acum doi ani, când am știut să dăm un răspuns colectiv ca societate și Guvern prin co-guvernare, trebuie să o facem în Spania și în Europa. „, a spus ministrul.

Ministrul, care a închis cel de-al II-lea Forum Economic Andaluz spaniol de la Sevilla”, a amintit că acest Guvern a fost nevoit să gestioneze diverse crize. , dezastrele naturale, pandemia sau războiul și consecințele sale economice Executivul, cu președintele în frunte, vrea să împărtășească răspunsul: „Luni ne vom reîntâlni. s la masa de dialog social cu patronii și sindicatele după-amiaza, iar dimineața cu reprezentanții politici și teritoriali pentru a-și uni forțele pentru Consiliul European”.

Co-guvernareIsabel Rodríguez și-a exprimat recunoștința față de toți președinții regionali: „Am plecat din La Palma, difuzând un mesaj de unitate, pentru că ne confruntăm cu o provocare importantă care necesită și un acord de țară”.

Ministrul a adăugat în același timp că nu poate fi frivol politic. cu dezbaterea pe tema fiscalității: „Administrațiile nu se căptușesc cu taxe, ceea ce fac administrațiile cu taxe este o cutie comună pentru a deschide ulterior robinetul și a avea apă sau a furniza resurse spitalelor. Este important să facem o pedagogie pozitivă a impozitelor și nu a populismului. În fața mai multor populism, mai multă democrație, mai multă pedagogie politică și tratarea spaniolilor ca adulți”.

Guvernul caută unitate în Spania și președintele El, de asemenea caută unitatea în Europa, călătorind în diferite țări în aceste zile, astăzi în România, „cu abordări de a uni poziții, așa cum s-a făcut cu fondurile europene, și de a avansa un răspuns comun.”

Prețurile gazelor, energiei și carburanților Ministrul a răspuns referințelor că energia prețurile erau deja o problemă înainte ca Putin să invadeze Ucraina: „Am adoptat măsuri înainte de război, cu bonusul social sau reducerea impozitării, cu măsuri care ajung până la 12.000 milioane. Am acționat înainte, pentru ca Europa să decupleze gazul de electricitate, căutând un răspuns comun în UE, așa cum a fost cu ajutorul umanitar sau cu ajutorul ofensiv pentru Ucraina. Răspunsul la consecințele războiului trebuie să fie, de asemenea, unanim”.

Isabel Rodríguez a subliniat că „avem proiecte, avem fonduri europene de lansat. politici de modernizare, precum promovarea energiilor regenerabile”. Și a transmis un mesaj de calm, pentru că urmează să fie adoptate măsuri importante și se va accelera execuția fondurilor: „Cu acordurile Consiliului de Miniștri al 29 în martie, prețurile la gaz, electricitate și combustibil vor scădea. Vom munci pentru a o realiza din UE și, dacă nu este cazul, vom adopta măsuri în țara noastră”.

El a subliniat că obiectivul este de a pune capăt creșterii gazelor, electricității și carburanților: „Nu este suficient doar să reducem taxele, trebuie să abordăm problema de la bază, dacă doar scădem povara fiscală, dar energia rămâne scumpă, vom nu pune capăt creșterii prețurilor. De aceea propunem achiziții descentralizate în Europa, promovarea energiilor regenerabile, dezlegarea prețurilor la gaz și electricitate…”

Condamnă boicotul și șantajul unei minorități de camionagi Răspuns puternic din partea ministrului față de minoritatea transportatorilor care creează probleme de penurie sau care împiedică de lucru către colegii săi: „Situațiile de violență pe drumul unei minorități au dezaprobarea noastră, pentru că mulți transportatori sunt împiedicați să lucreze și Guvernul nu va accepta niciun șantaj sau boicot. 90% dintre transportatori sunt reprezentați în Asociația Națională a Transporturilor, cu care Guvernul a negociat ajutoare, iar astăzi Decretul Regal”. „Dreptul la grevă nu ar trebui să fie un impediment pentru cei care doresc să muncească să facă acest lucru. Acte precum cele pe care le-am văzut, separarea cabinelor de remorci sau roțile găurite, sunt acte violente la care nu se poate consimți. Forțele și Corpurile Securității Statului acționează pentru a proteja drepturile celor care doresc să muncească și să garanteze aprovizionarea. Nu putem tolera actele violente ale unei minorități”, a subliniat el.

Stabilitate

Ministrul și-a încheiat discursul reiterând obiectivul acestui Guvern: „Ne dorim o Andaluzie mai bună, o Spanie mai bună, avem o țară minunată, cu putere în rândul oamenilor. Dacă în urmă cu doi ani ne confruntam cu toții împreună cu adversitățile, acum putem realiza și împreună redresarea și modernizarea țării noastre”.

El a citat realizări importante ale primul guvern de coaliție, cum ar fi reforma muncii, care și-a recuperat drepturi și acum generează locuri de muncă de calitate; sistemul de pensii a fost garantat; salariul minim interprofesional a trecut de la . la 1000 euro; sau impulsul pe care l-a primit Formarea Profesională. „Este foarte important ca Spania să-și recapete stabilitatea, cu alegeri o dată la patru ani și că în fiecare an avem Bugetele Generale de Stat. Acest Guvern a realizat-o”, a conchis el.

Sursa: Guvernul Spaniei – Isabel Rodríguez: „Așa cum am făcut acum doi ani cu pandemia, astăzi trebuie să ne confruntăm cu consecințele războiul și recuperarea”