Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) tocmai a susținut un atelier intensiv de exprimare orală în sala sa de formare. Cu acest atelier se reia antrenamentele față în față întrerupte de situația de sănătate cauzată de pandemie. În acest timp, instruirea oferită de IRSST a fost oferită grație unei platforme digitale.

)

Pentru cursurile fata in fata, IRSST a realizat o remodelare in cadrul trainingului Clasa încorporând două sisteme puternice de purificare a aerului, îmbunătățind astfel calitatea aerului din interior. În același timp, sistemele de telecomunicații au fost modernizate cu intenția de a putea oferi un model hibrid de predare a cursurilor: față în față și online.

Atelierul a fost susținut în două sesiuni. În ambele, formarea a fost responsabilă de Marta García Cazorla, profesor de voce și interpretare la Școala Municipală de Artă Dramatică din Madrid. Marta García i-a ajutat pe elevi să cunoască principalele riscuri profesionale cu care se pot confrunta atunci când activitatea lor de muncă este concentrată pe voce.

În acest sens, trebuie remarcat că un A o treime din populația activă are vocea ca principal instrument de lucru, fără de care nu și-ar putea îndeplini sarcinile. Cântăreții, profesorii, actorii, jurnaliștii și telemarketerii își pot vedea munca alterată de problemele care le afectează fonația, dar există și alte grupuri care depind și, într-o măsură mai mare sau mai mică, de acest instrument: sunt monitoare, serviciul clienți, sănătate , polițiști etc.

Astfel, deși introducerea a fost dedicată prevenirii bolii profesionale a nodulilor de pe corzile vocale, atelierul a fost extrem de practic, acordând prioritate învățării Costo. -respiratie diafragmatica si efectuarea de exercitii de pregatire a organelor articulatiei. Profesorul a efectuat practici cu elevii prezenți în clasă cu scopul de a experimenta emisia sonoră, astfel încât aceștia să descopere ce contribuie calitățile sunetului la vorbire și exprimare.

Dintre toate patologiile care pot deriva din suprasolicitarea vocala in prestarea muncii, doar nodulii corzilor vocale au fost recunoscuti ca boala profesionala prin Decretul regal 2006/2006 , din 10 noiembrie, aprobarea tabelului bolilor profesionale.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2006 IRSST oferă un atelier dedicat profesioniștilor al căror instrument de lucru este vocea