Ambasada României la Dublin informează cetățenii români din Irlanda asupra unui demers al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, în domeniul bancar.

În vederea eficientizării relației dintre românii de peste hotare și băncile din România și având în vedere dificultățile cu care se confruntă aceștia în utilizarea serviciilor bancare din țară, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dorește să cunoască nevoile și problemele acestora în domeniul menționat.

În acest sens, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a creat un formular on-line, disponibil la adresa https://forms.gle/4bcnFAim7RBY6VRS8 și care poate fi completat și transmis sub anonimat.

Prin acest demers, Departamentul Românii de Pretutindeni dorește să găsească soluții pentru situațiile dificile din domeniul bancar (transfer de fonduri, constituire de conturi curente și  depozite, convertire valută, etc.).
De asemenea, DRP își propune să centralizeze doleanțele primite din partea cetățenilor români și, ulterior, să le transmită Asociației Române a Băncilor.

 

Sursa: Demers al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în sprijinul cetățenilor români din diaspora