Președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns negativ la propunerea de premier a alianței PSD – ALDE, care vrea un cabinet condus de Sevil Shhaideh, o apropiată a liderului social democrat, Liviu Dragnea.

Iohannis a anunțat marți că așteaptă altă propunere din partea coaliției majoritare în parlament.

„Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coalitiei PSD – ALDE să facă altă propunere”, a declarat marți, la București, președintele Klaus Iohannis.

Sevil Shhaideh, etnic tătar și unul dintre oamenii de încredere ai lui Dragnea, a fost ministru al Dezvoltării în 2015 și soțul ei a lucrat mai mulți ani în cadrul Ministerului Agriculturii din Siria.

În ciuda colaborării soțului ei cu regimul lui Bashar Al Assad, conducerea PSD consideră că propunerea ca premier a doamnei Sevil Shhaideh nu prezintă vulnerabilități.

De altfel, liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacționat astăzi la refuzul lui Klaus Iohannis și l-a amenințat cu suspendarea.

Președintele are dreptul să refuze candidatura pentru conducerea guvernului și nu este obligat să dea un răspuns într-un timp determinat.