Consolidarea Companiei de Transport Municipal (EMT) din Madrid ca operator lider în servicii de mobilitate va fi o realitate datorită Planului Strategic EMT pentru perioada 2021-2024, document pe care primarul Madridului l-a anunțat public în ianuarie anul trecut. O investiție istorică de puțin peste 1.000 milioane de euro este „injecția” necesară pentru a promova revoluția tehnologică definitivă a companiei , consolidându-și liderul ca operator cuprinzător de transport public de suprafață la nivel național și european.

EMT a evoluat în acestea 24 ani de istorie în ritmul stabilit de expansiunea urbană, schimbările socioeconomice și nevoile impuse de un oraș mare precum Madrid. Și-a extins oferta de servicii către cetățeni, urmărind un stil de mobilitate din ce în ce mai durabil și mai eficient din punct de vedere energetic. Pentru a continua pe această linie și cu scopul de a garanta cetățenilor un transport public inovator, incluziv, sigur și durabil, Consiliul Local și EMT se confruntă cu viitorul apropiat cu ajutorul unui plan solid și atent conturat, care este susținut de un prealabil profund. analiza internă a organizației.

Planul de investiții ar fi împărțit în cinci anuități: 131 .8 milioane de euro investiți în 2018, 175,5 milioane pentru 2018, 215, 3 milioane în 2023, 247, 2 in 2025 Y 175 milioane în 2025. Din totalul investiției, 300, 7 milioane de euro vor fi alocați pentru achiziția de noi autobuze – durabile și eficiente – pentru a se integra în flota municipală; 80, 7 milioane vor fi dedicate construcțiilor și 158, 2 milioane vor fi utilizate în instalații tehnice mai moderne. Plecarea restului 131, 2 milioane vor fi destinate diverselor investiții necesare.

Operator integrator de mobilitate durabilăEMT are în prezent un capital uman de 9.126 angajați, șapte linii de afaceri diferite și cinci operațiuni , împrejurare care permite companiei să ofere servicii integrate utilizatorilor, servicii care favorizează mobilitatea durabilă în oraș.

Gestiunea liniilor de autobuz reprezintă grosul afacerii companiei municipale, secțiunea care a rezultat într-un 80,02% din venitul total obtinut in 2018. Așa se explică de ce o bună parte din resurse sunt concentrate pe operațiunile de autobuze cu obiectivul clar de a realiza o flotă din ce în ce mai „curată”, sau pe modernizarea sarcinilor și a dotărilor din cele cinci centre de operațiuni existente.

. De la 2016, EMT gestionează și serviciul comun de închiriere de biciclete electrice BiciMAD. Harta stației este alcătuită din 222 totemuri distribuite într-un total de 14 cartierele Madrid și cu o flotă de peste 3.247 biciclete. În 2018, locuitorii și vizitatorii din Madrid au avut loc un total de 3,5 milioane de călătorii cu aceste vehicule electrice, confirmând astfel tendința ascendentă a utilizării bicicletelor în capitală.

O altă linie importantă de afaceri gestionată de EMT este rețeaua din

parcări în diferite părți ale orașului, care însumează un total de 02 .534 piețe: ale rezidenților , rotație și locuri de parcare în park and ride, un serviciu unic pe care EMT îl oferă utilizatorilor. Voința EMT și a Consiliului Local de a transforma aceste parcări în active cheie pentru mobilitatea durabilă este evidentă în Planul Strategic EMT. Scopul este ca aceste spații să nu servească doar ca parcare, ci să îndeplinească și rolul de hub-uri a mobilității ca valoare adăugată, adică a infrastructurilor capabile să „decongestioneze” Madridul.

Macaralele municipale constituie un alt braț de afaceri important pentru EMT. În total, compania administrează 14 macarale, 4 baze si 5 depozite, cu munca esentiala pentru mobilitate in Madrid. Și, de la 2018, responsabil este și EMT a operațiunilor Telecabina din Madrid, o infrastructură istorică pentru locuitorii și vizitatorii Madridului, dotată cu 80 cabine și care, în cadrul Planului Strategic, vor avea un plan de afaceri specializat.

Diversificare și eficiență internă Planul identifică trei domenii specifice de acțiune pentru compania municipală: dezvoltarea afacerilor curente menționate mai sus, proiectele definite pentru diversificarea în afaceri noi după analiza piețelor potențiale și alte inițiative care vizează îmbunătățirea eficienței interne.

Lucrarea exhaustivă de analiză a acestui plan se bazează pe tendințele de mobilitate actuale și viitoare bazate pe mediul politic, economic, socio-cultural și tehnologic, pe lângă contextul legal și de reglementare. În acest fel, acest document menționează relevanța unui serviciu de autobuz pregătit să răspundă creșterii cererii, optimizarii operațiunilor, transformarii flotei, precum și dezvoltării și aplicării de noi tehnologii.

. )În acest capitol, planul pune un accent deosebit pe proiectarea și construcția centrelor de operațiuni ale viitorului, citând în mod expres proiectul noului centru din Las Tablas pentru autobuze cu emisii reduse. De asemenea, evidențiază modernizarea centrului EMT din La Elipa, care va deveni centru de referință pentru o flotă 80% electricitate cu o capacitate mai mare de 310 autobuze. Aceste planuri includ și transformarea centrelor Carabanchel, Entrevías și Sanchinarro pentru a le adapta la noile nevoi operaționale ale EMT, și întotdeauna sub criterii de durabilitate și eficiență.

Sistemul BiciMAD, la randul sau, are in fata patru obiective: extinderea geografica a retelei, transformarea tehnologica, orientarea catre noi clienti B2B si relocarea facilitatilor actuale.

Pe langa propunerea liniilor de îmbunătățirea parcărilor, a serviciului de remorcare și a Telecabinei Madrid, planul acordă un interes deosebit promovării serviciului de publicitate, în mare parte datorită posibilităților deschise de lumea noilor tehnologii, și, pe de altă parte, evidențiază și activitatea de consultanta pe care EMT o desfasoara de multi ani. În acest sens, zona EMT Consulting are în vedere reorganizarea și extinderea portofoliului de servicii în anumite domenii, precum, de exemplu, tehnologia aplicată mobilității, accesibilității sau managementul altor servicii de mobilitate.

Cuprinzând soluțiile aplicate pentru îmbunătățirea eficienței interne a companiei municipale, planul menționează un total de 24 proiecte strategice care răspund provocărilor și nevoilor EMT în conformitate cu tendințele de mobilitate ale unui viitor care se apropie din ce în ce mai mult.

Sursa: Investiție istorică pentru a conduce revoluția tehnologiei EMT