Pe parcursul cursului, Catedra a convocat mai multe mese de negociere cu reprezentanții corpului didactic, iar în ultimele 3 ocazii sindicatele au refuzat să participe

De la începutul legislaturii, Educația a început să răstoarne unele dintre revendicările sindicale, dintre care majoritatea provin de la mai bine de un deceniu. De exemplu, reducerea cotelor: anul viitor s-a anunțat deja că la Infantil 3 raportul se va reduce la 20 elevi pe clasă într-o clasă. larg răspândită, măsură ce se va extinde progresiv în următorii ani la restul învăţământului obligatoriu. Sau acoperirea de reducere a 1/3 de zi, care va face cu dotari de ½ zi care beneficiaza de organizarea si dotarea centrelor de invatamant. Stabilizarea personalului didactic a început și ea să se îmbunătățească, odată cu calendarul acestui proces de stabilizare și cu diferitele cereri de înscriere. În plus, Departamentul reamintește că școlile care nu doresc acest lucru nu vor fi nevoite să aplice anul viitor noua programă educațională.

Aceste măsuri presupun o îmbunătățire a sistemului de învățământ și, pe măsură ce deja ministrul Josep Gonzàlez-Cambray a anunțat că scopul este de a continua îmbunătățirea treptată a drepturilor lucrătorilor din sector, dar toate reducerile nu pot fi inversate deodată, iar plafonul bugetar trebuie luat în considerare.

La începutul săptămânii viitoare, Departamentul Educației va sta alături de comisia de grevă a cadrelor didactice la diferite ședințe cu participarea consilierului la una dintre ședințe.

20 Martie 2022

Sursa: Educația va sta săptămâna viitoare la comitetul de grevă a profesorilor