Marți, 12 Aprilie 2022

Galerie foto

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă i-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe Tilman Kuban, membru al Parlamentului Federal German, Katja Christina Plate, directorul Fundației Konrad Adenauer pentru România și Republica Moldova, Gebauer Peer Olav, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.

Cooperarea economică bilaterală, stimularea investițiilor germane în România și gestionarea impactului agresiunii militare din Ucraina au fost subiectele aflate pe agenda întrevederii.

”Guvernul încurajează companiile străine, inclusiv pe cele germane să investească în România. Un punct central al pachetului ”Sprijin pentru România”, lansat aseară, îl reprezintă sprijinirea investițiilor naționale și străine, motor al creșterii economice”, a afirmat premierul.

Șeful Executivului a menționat obiectivul României de asigurare a independenței energetice, prin susținerea de investiții și promovarea energiei din surse alternative.

În acest context, prim-ministrul a apreciat relația bilaterală, îndeosebi în plan economic, având în vedere faptul că Germania este cel mai important partener comercial al României și unul dintre principalii investitori în economia românească. 

La rândul său, consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Mara Mareș a apreciat cooperarea politică bilaterală și la nivel european, precum și relația excelentă și constructivă dintre reprezentanții României și Germaniei atât în nivel bilateral, cât și în cadrele multilaterale din care ambele state fac parte.

Reprezentantul delegației germane, Tilman Kuban, a felicitat autoritățile române pentru implicarea în gestionarea crizei umanitare și pentru asistența oferită refugiaților cetățenilor și a dat asigurări că Germania va rămâne implicată în apărarea flancului de est.

Cele două părți au apreciat, de asemenea, unitatea și coeziunea de care partenerii euro-atlantici dau dovadă, precum și rolul României în consolidarea posturii aliate în regiune.

Sursa: Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu Tilman Moritz Kuban, membru al Parlamentului German, Katja Christina Plate, Director al Fundației Konrad Adenauer pentru România și Republica Moldova, și Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România