Luni, 21 Nov 2022

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Întrevederea prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia. Discuțiile au vizat, în special,  demersurile abordate din perspectiva Guvernului României privind aderarea României la Spațiul Schengen și modul în care sectorul privat poate contribui activ la atingerea acestui obiectiv de țară.

Printre subiectele abordate s-au numărat și combaterea crizei generate de prețurile la energie și gaze naturale, legislația privind dialogul social, evoluția economiei în ultimul trimestru al acestui an și  așteptările pentru 2023.

“Guvernul României a alocat resurse importante pentru sprijinirea cetățenilor și a economiei în acest an. Vom consolida aceste pachete de sprijin pentru a oferi siguranță și predictibilitate românilor și mediului de afaceri. În pofida dificultăților generate de efectele agresiunii militare ruse din Ucraina și a celor generate în economie de prețurile la energie, am continuat să facem eforturi substanțiale pentru atingerea obiectivelor de țară, precum aderarea la Spațiul Schengen și la OCDE.  Sunt oportunități importante atât pentru cetățenii noștri, cât și pentru economie. Sprijinul acordat de societatea civilă și mediul de afaceri este esențial pentru reușita noastră”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Reprezentanții Confederației Patronale Concordia au salutat deschiderea spre dialog din ultimele 12 luni a Guvernului României și și-au manifestat disponibilitatea de a sprijini Executivul pentru implementarea reformelor din PNRR și pentru obținerea statutului de țară membră OECD.

La discuțiile cu membrii conducerii Confederației Patronale Concordia, din partea Guvernului, au participat și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, alături de reprezentanți ai  Ministerului Energiei, ai Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și ai Ministerului Afacerilor Externe.

Sursa: Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții confederației patronale Concordia