Ministrul de Interne și Președintele ONCE au a semnat un protocol de acțiune comună privind informarea, consilierea și sprijinul pentru formarea profesională, angajarea și accesibilitatea persoanelor cu dizabilități care sunt victime ale terorismului.

. Ministrul Interior, Fernando Grande-Marlaska, și președintele Organizației Naționale pentru Nevăzătorii Spanioli (ONCE), Miguel Carballeda, au semnat un protocol de colaborare pentru a facilita incluziunea socială și a îmbunătăți calitatea vieții victimelor terorismului cu dizabilități.

La ceremonia de semnare desfășurată la sediul Ministerului de Interne, Grande-Marlaska a reamintit că departamentul, prin Direcția Generală de Sprijin pentru Victimele Terorismul, le oferă „asistență cuprinzătoare și personalizată” care include sfaturi și politici active de loc de muncă necesar pentru exercitarea drepturilor de muncă recunoscute de lege. „Protocolul de colaborare pe care l-am semnat urmărește în acest sens îmbunătățirea așteptărilor de inserție în muncă a tuturor persoanelor cu dizabilități care sunt victime ale terorismului”, a adăugat ministrul.

. La rândul său, Carballeda a amintit că ONCE și Grupul Social ONCE s-au născut pentru a fi „lângă oameni, în special cei care pot avea mai multe probleme” și a subliniat necesitatea de a continua să avanseze în incluziunea reală și efectivă a oamenilor. cu dizabilități în toate domeniile vieții. „Deja lucram cu victimele terorismului, dar avansarea pe această linie de îmbunătățire este întotdeauna o veste bună și sperăm să putem oferi soluții reale mână în mână cu ministerul”, a reiterat el.. Odată cu semnarea acestui protocol de colaborare, Direcția Generală de Sprijin pentru Victimele Terorismului din MAI și Grupul Social ONCE vor colabora în:

Promovarea programelor de formare și conștientizare privind drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor acestora, pentru să contribuie la diseminarea și exercitarea efectivă a drepturilor care ajută acest grup și familiile acestora.The Carrying realizează activități de informare, consiliere și sprijin în materie de pregătire profesională, angajare și accesibilitate pentru victimele terorismului cu dizabilități, precum și pentru funcționarii publici cu dizabilități ai Direcției Generale de Sprijin pentru Victimele Terorismului, precum și copiii lor și membrii familiei cu dizabilități.Generarea de oportunități de incluziune în muncă în cadru a activitatilor companiilor ILUNION, care reuneste firmele dependente de Grupul Social ONCE.

Protocolul de acțiune semnat de Interne și Grupul Social ONCE se va aplica rudelor persoanelor cu dizabilități decedate sau celor care au suferit prejudicii fizice și/sau psihice ca urmare a activitate teroristă, precum și rudele acestora până la gradul doi de consanguinitate a decedatului și/sau rănit într-un atac terorist.

) Sursa: Guvernul Spaniei – Interior and ONCE va facilita incluziunea socială și îmbunătățirea calității vieții victimelor terorismului cu dizabilități210322