Prim-ministrul Giorgia Meloni a avut o întâlnire bilaterală în marginea lucrărilor G20 cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Primul ministru și-a exprimat personal apropierea sa și a guvernului față de poporul turc pentru atacul terorist laș în care au murit civili nevinovați. Cei doi lideri au convenit asupra necesității de a continua cu hotărâre în lupta comună împotriva terorismului.

În timpul întâlnirii, au convenit asupra oportunității de a valorifica împreună potențialul vast al regiunii mediteraneene.

Cei doi lideri subliniază privind necesitatea de a lucra împreună pentru a combate migrația ilegală și pentru a facilita soluționarea crizei libiene. Și au fost abordate evoluțiile războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei și principalele provocări cu care se confruntă comunitatea internațională, care văd Turcia și Italia angajate împreună.
Liderii au împărtășit, de asemenea, speranța unei întăriri suplimentare a relațiile comerciale bilaterale.

Președintele Meloni a subliniat, de asemenea, importanța cooperării dintre Italia și Turcia în cadrul NATO și și-a reafirmat disponibilitatea de a lucra împreună pentru a consolida în continuare relațiile bilaterale dintre Roma și Ankara.

Sursa: Întâlnirea președintelui Meloni cu președintele Republicii Turcia Erdoğan