Insulele Azore se află la marginea occidentală a Europei, la 1500 de km de Lisabona si la 3 ore de zbor de Madrid.

Înconjurate de apele agitate ale Atlanticului, cele 5 insule vulcanice sunt o demonstrație la scară reală a evoluției umane în mijlocul naturii.

Atunci când vei ajunge în aceste locuri vei fi impresionat de legătura care există între oameni și tot ceea ce îi înconjoară: munții, marea, pădurile și animalele.

Orașul Angra do Heroismo în insula Terceira

Orașul Angra do Heroismo în insula Terceira

A doua senzație pe care o poți avea este că faci o călătorie în timp. Clădirile impecabile, străzile pietruite, vitrinele old fashion ale magazinelor, vântul melancolic și lirismul portughezei te aruncă într-un trecut în care ți-ar plăcea să te pierzi.

Stradă din orașul Praia da Victoria

Stradă din orașul Praia da Victoria

Prin curțile multor localnici se pot vedea mașini din anii 70 – 80, dar încă practice, iar animalele pot fi văzute libere pe câmpuri împărțite de garduri scunde din piatră, rezistente la vântul puternic care suflă necontenit.

azore-4

Mâncarea pe care o vei găsi în Azore are gustul tare al mării și al pâmântului. Peștele este nelipsit, la fel cum nu vei găsi restaurant care să nu aibă bucatele proaspete, obținute din creșterea vitelor, hrănite pe pășunile bogate din arhipelag.

Pentru mulți vizitatori, meniul restaurantelor este o adevărata redescoperire a gustului. Majoritatea sunt mici hanuri in sate si sunt gestionate de familii și de localnici, iar amabilitatea și ospitalitatea lor te face să te simți ca acasă.

azore-59

Azorenii sunt foarte mândri de regiunea în care trăiesc și rivalitatea dintre ei pentru a desemna cea mai frumoasă insulă este atât de mare încât arhipelagul nu are o capitală regională oficială.

Graciosa

Timp de o săptămână am putut să vizitez trei insule din arhipelagul descoperit de portughezi in urma cu 6 secole. Împreună cu colegii mei de călătorie am coborât în inima unui vulcan din Terceira, am aflat poveștile pescarilor de balene din insula Graciosa și am admirat falezele stâncoase din misterioasa Sao Jorge.

sao jorge

Sao Jorge

Algar do Carvao

Algar do Carvao