Toţi locuitorii din Villareal care iubesc mişcarea vor putea utiliza liber terenurile şi sălile de sport publice fără a plăti nicio taxă de închirierepe toată durata lunii octombrie. Începând cu luna noiembrie, vor trebui achitate anumite taxe, care sunt însă foarte mici. O altă noutate o constituie posibilitatea de a face o rezervare prin intermediul internetului.

Pentru a rezerva un teren sau o sală de sport începând cu data de 4 octombrie, doritorii trebuie să-şi anunţe intenţia la numărul de telefon 964 529 356 sau la adresa de mail esalvador@esportsvila-real.org . Luna octombrie va fi considerată o perioadă de probă din punct de vedere a sistemului informatic care contabilizează toate rezervările, timp în care se aşteaptă detectarea posibilelor erori care pot interveni.

Potrivit declaraţiilor primarului Juan Jose Rubert, scopul acestei iniţiative este acela de a-i atrage pe oameni spre sport, iar aceştia să poată beneficia de multiplele, variatele şi modernele instalaţii sportive ale oraşului.

Deoarece sălile şi terenurile de sport sunt folosite şi de diverse cluburi de profil, persoanele care vor să facă mişcare trebuie să-şi programeze vizitele astfel încât să respecte antrenamentele sportivilor înscrişi la aceste cluburi, nesuprapunându-se cu aceştia.

Din luna noiembrie, se va achita o taxă pentru închirierea unui teren, a unei săli sau doar a anumitor instalaţii sportive. Astfel, terenul de fotbal al fundaţiei Flors va putea fi închiriat pentru 12 euro pe oră, zonele sportive din complexele Bancaixa şi Zona Norte vor putea fi folosite pentru 11 euro pe oră în cazul terenurilor interioare şi pentru 7 euro pe oră pentru cele exterioare. În complexul sportiv Zona Norte se vor putea folosi sala de gimnastică dar şi un spaţiu special în care pot fi practicate artele marţiale.

Noile terenuri de padel (sport asemănător tenisului) pot fi închiriate cu 5 euro pentru o jumătate de oră, respectiv 10 euro pe oră.