O româncă din localitatea spaniolă Zaragoza trăiește un adevărat coșmar după ce o altă persoană îi folosește identitatea ca să tragă țepe pe internet.

Ramona Maria a fost acuzată în mai multe cazuri de înșelăciune, după ce o altă femeie care se dă drept ea oferă electrodomestice la vânzare pe internet.

Banii intră în contul falsei Ramona Maria, dar produsele nu sunt livrate niciodată, iar denunțurile clienților păcăliți ajung la adresa celei adevărate.

Un angajat al unei bănci din Zamora și-a dat seama de modul de operare al falsei Ramona, când aceasta s-a prezentat la ghișeu ca să deschidă un cont, cu toate că exista deja unul deschis pe numele său.

Bărbatul a sunat la filiala din Zaragoza și a vorbit la telefon cu adevărata Ramona, reușind astfel să oprească înșelăciunea la timp.


Autoarea înșelăciunilor deschide conturi la diverse bănci din Spania ca să poată obține banii clienților înșelați, înainte ca autoritățile să blocheze operațiunile bancare.

Din păcate, numele româncei a ajuns pe numeroase denunțuri făcute de oameni păcăliți prin această înșelăciune. Ramona a reușit să-și dovedească nevinovăția în majoritatea situațiilor, dar plângerile continuă să apară.


Mai mult, Garda Civilă a reținut-o în timp ce-și petrecea vacanța într-un hotel din Huesca și a dus-o în fața judecătorului.

Acesta a eliberat-o imediat după ce Ramona a demonstrat că denunțase deja furtul identității.