Implementarea de către Ministerul Transporturilor, Mobilității și Urbanismului Agenda (Mitma) a inițiativei xCuenca va face posibilă stabilirea unei noi oferte de transport pentru cetățenii din Cuenca, care va fi extinsă la restul cetățenilor provinciei datorită acestui proiect cuprinzător de mobilitate teritorială întreprins în cooperare cu restul țării. administrațiile teritoriale implicate.

Proiectul își propune să îmbunătățească eficiența sistemului de transport prin reorganizarea serviciilor pe axa Madrid-Cuenca-Valencia pe baza utilizării Marii Viteze. linia Madrid-Cuenca-Albacete ca axă principală de transport pentru legătura celor trei capitale, susținută de un sistem de transport rutier care să deservească diferitele populații ale liniei feroviare convenționale, și folosind stația Cuenca-Fernando Zóbel ca „nod”. ” din enl as cu trenurile de mare viteză.

Astfel, se va stabili îmbunătățirea serviciilor feroviare prin linia de mare viteză între Madrid, Cuenca și Albacete prin diverse instrumente:

În primul rând, un nou serviciu mai întâi în dimineața , așa-numitul „tren de dimineață devreme”, care avea să sosească la Madrid în jurul orei opt dimineața și un alt nou serviciu dus-întors la mijlocul după-amiezii. Acest nou serviciu ar lega Cuenca de Albacete și Madrid. Și o nouă inițiativă de pionierat pentru a îmbunătăți condițiile pentru utilizatorilor, astfel încât, atât în ​​„trenul de dimineață devreme”, cât și în toată oferta actuală AVE existentă care leagă capitala Cuenca de Madrid și de Albacete, să fie permisă utilizarea tuturor biletelor de mobilitate recurente existente în prezent, Card Plus, Plus Card , Card Plus 01-15 și Cartea de student Plus. În Pe scurt, acest nou proiect va crește oferta de conexiune în Cuenca și în întreaga provincie datorită noii abordări centrate pe cetățean inclusă în proiectul xCuenca, în mod exponențial, cu o gamă de prețuri accesibile, și oferind suport special utilizatorilor recurenți.

Astfel, noul serviciu „early bird” va avea tarife în mediu de 26 euro pe ruta Cuenca-Madrid, într-o călătorie dus-întors, sau 13 euro într-un Cuenca-Albacete, și va fi deschis tuturor tipurilor de utilizatori, atât recurenți, cât și nerecurente.

În cazul călătorilor recurenți, aceste tarife ar fi îmbunătățite semnificativ, ajungându-se la reduceri de 50% pentru AbonoPlus, cu împrejurarea că ar putea fi utilizate în toată oferta actuală AVE a orașului Cuenca, care are în Madrid-Cuenca -Conexiune la Valencia pentru 20 servicii zilnice sau în 11 în legătura Cuenca-Albacete.

Pe lângă cele de mai sus, se studiază și fezabilitatea încorporării itinerariilor Cuenca-Valencia, Cuenca-Toledo și Albacete-Toledo în această schemă de călători recurent.

Inițiativa xCuenca Mitma lucrează în prezent cu administrațiile teritoriale la un protocol general de acțiune pentru a concepe o strategie de mobilitate coordonată și cooperativă pentru integrarea teritoriului afectat de-a lungul tronsonului de cale ferată cu ecartament iberic Aranjuez-Cuenca-Utiel. De asemenea, include voința semnatarilor de a adapta vechea linie de cale ferată dintre Tarancón și Utiel la o utilizare socială diferită.

Acesta este un proiect cuprinzător. care încearcă să ofere cetăţenilor cea mai bună soluţie de conectivitate din punct de vedere intermodal, îmbunătăţindu-le oportunităţile şi timpii de călătorie actuali şi optimizând atât utilizarea fondurilor publice, cât şi bunurile fizice ale liniei de cale ferată în sine.. În ceea ce privește acțiunile care implică direct cetățenii din Cuenca, inițiativa are diverse instrumente:

Îmbunătățirea serviciilor feroviare prin linia de mare viteză între Madrid, Cuenca și Albacete. Îmbunătățirea serviciilor de transport urban între orașul Cuenca și stația de mare viteză Cuenca-Fernando Zóbel, inclusiv utilizarea gratuită a acesteia pentru utilizatorii recurenți ai Avant servicii care au bonusul corespunzător. Integrarea urbanistică a terenului feroviar dezafectat, situat pe laturile sau marginile amenajarea căii ferate.Execuția unui drum cu șosea pe fiecare sens între orașul Cuenca și stația de mare viteză Cuenca-Fernando Zóbel, care are o pasarelă pentru pietoni și o pistă pentru biciclete.
Toate acestea împreună cu celelalte acțiuni planificate care afectează restul provinciei, precum:

Consolidarea serviciilor rutiere regulate și la cerere pe axa menționată mai sus prin măsuri de colaborare între Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha și Mitma.Implementarea unui serviciu de transport rutier supramunicipal, pentru îmbunătățirea legătura dintre orașele din jurul Cuenca cu stația de linie de mare viteză orașul Cuenca-Fernando Zóbel și centrul orașului, în prezent în curs de dezvoltare între Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha și Mitma. Adaptarea tronsonului de cale ferată ca „cale verde” pentru utilizarea ulterioară de către pietoni și bicicliști, sau orice altă utilizare alternativă care se decide la nivel teritorial, promovând generarea de bogăție și posibilitatea înființării de noi activitati in jurul acestuia.Puterea in valoare, printre altele, a popaselor cu valori arhitecturale, patrimoniului cultural si industrial a fi conservat pentru a favoriza si promova revitalizarea economica si turistica a zonei. Incorporarea caii ferate linie la țesutul urban din municipiile în cauză. Integrarea urbană a terenului feroviar neafectat, situat pe laturile sau marginile liniei de cale ferată, în municipiile Cuenca, Tarancón și C Arbore de Guadazaón.

Sursa: Guvernul Spaniei – 2022 Initiativa xCuenca va permite utilizarea voucherelor Avant pe toate serviciile AVE cu Madrid si Albacete