Numărul de telefon de urgență 112 a primit un anunț la 13. 47 Erau două cadavre care pluteau înăuntru apa din zona stâncii Mai (Lloret de Mar).

Conform primelor informații, cadavrele au fost localizate în unele

metri de coastă, iar o barcă a Protecției Civile din Lloret i-a scos din apă și i-a dus la Cala Canyelles. Ajunși acolo, personalul Sistemului de Urgență Medicală a certificat decesul celor două persoane.

În acest incident a fost mobilizată o unitate de la sol a Sistemului de Urgență Medicală.(SEM) , Mossos d’Esquadra, Poliția Locală din Lloret și Garda Civilă, care se ocupă de investigarea faptelor.

Morții sunt un bărbat și o femeie de vârstă mijlocie și naționalitate spaniolă. Cu aceste două decese, 4 persoane și-au pierdut deja viața pe plajele catalane de la începutul campaniei.

Pe toate plajele din Lloret de Mar astăzi steagul galben pentru marea agitată.

Protecția Civilă a Generalitati insistă asupra importanței măsurilor extreme de precauție pe plajă și alege, în măsura în care posibil, cele care sunt pazite.

Le puteti consulta la Vizualizator plaja Protectie Civila unde sunt informatiile drapelului care flutura acolo, servicii pe care le ofera, iar anul acesta si daca plaja are capacitate maxima.

Daca observi ca cineva este bolnav sau iese cu dificultate din apa trebuie sa apelezi urgent serviciul salvamar sau telefonic 112 pentru a le facilita acţiunea rapidă. În baie, trebuie să avem mereu în vedere condițiile și limitările noastre fizice și să evităm suprasolicitarea care ne îngreunează ieșirea din apă și ne pune în pericol.

. Sursa: Înecare mortală a două persoane în Lloret de Mar (La Selva)