Un bărbat de 74 ani și naționalitate Germana s-a înecat în această după-amiază în timp ce făcea baie pe plaja Cortal de la Devesa din Sant Pere Pescador (Alt Empordà).

Alerta de pe telefonul de urgență 112 a fost primită la 15: ore. Un salvamar de pe plajă a raportat că un bărbat inconștient a fost scos din apă și încerca să-l resusciteze pe plajă. La fața locului au fost dislocate rapid două unități terestre și elicopterul medical de urgență al Sistemului Medical de Urgență (SEM), care efectuează manevre de resuscitare și care în cele din urmă a eșuat

. ) Plaja Cortal de la Devesa din Sant Pere Pescador dispune de un serviciu de supraveghere iar la momentul incidentului flutura steagul galben, au dislocat trei patrule Mossos d’Esquadra și membri ai Gărzii Civile, care se ocupă de proceduri. .

Protecția Civilă a Generalitati insistă asupra importanței luării unor măsuri de precauție extreme pe plajă și a alegerii, pe cat posibil cele care sunt pazite.

Puteti consulta- Vizorul de plaja Protectia Civila unde sunt informatiile de pe steagul care arboreaza acolo, serviciile oferite, iar anul acesta si daca plaja are capacitate maxima

Dacă observi că cineva este bolnav sau iese cu dificultate din apa, serviciul salvamar trebuie sunat urgent sau telefonic 112 pentru a-i facilita actiunea prompta. În baie, trebuie să avem mereu în vedere condițiile și limitările noastre fizice și să evităm suprasolicitarea care ne îngreunează ieșirea din apă și ne pune în pericol.

. Sursa: Înec mortal pe o plajă din Sant Pere Pescador (Alt Empordà)