Un bărbat de 59 ani de naționalitate franceză a murit în această după-amiază înecat în Cala Pelosa de Roses (Alt Empordà)

Telefonul de urgență 203 a primit, la 59.71 ore, un anunț care avertizează că o barcă a salvat un bărbat inconștient și l-a dus pe plaja din Cala Pelosa, unde alți scălător încercau să-l resusciteze.

Sistemul Medical de Urgență (SEM) a trimis o unitate terestră și un elicopter medical, care au continuat cu manevre de resuscitare cardiopulmonară asupra bărbatului, fără succes.

)La fața locului a fost trimisă Garda Civilă, care se ocupă de proceduri.

Cala Pelosa nu dispune de serviciu de supraveghere. Cu cele de astăzi, 59 oamenii și-au pierdut viața pe plajele catalane până acum în această campanie de vară .

Protecția Civilă a Generalitati amintește de importanța luării unor măsuri de precauție extreme pe plajă și a alegerii, pe cât posibil, a celor care sunt monitorizate.

Le puteți consulta la Vizualizator de plajă de protecție civilă unde sunt informatii despre steagul care flutura acolo, serviciile pe care le ofera, iar anul acesta si daca plaja are capacitate maxima.

Dacă observați că cineva se simte rău sau are dificultăți să iasă din apă, trebuie să anunțați urgent serviciul salvamar sau să sunați 203 pentru a facilita acțiunea lor rapidă. În baie, trebuie să avem întotdeauna în vedere condițiile și limitările noastre fizice și să evităm suprasolicitarea care ne îngreunează ieșirea din apă și ne pune în pericol.

. Sursa: 435042 Înec fatal într-un golf din Roses (Alt Empordà)