Bugetul total pentru acest apel este 50 milioane de euro imputate Mecanismului de Recuperare și Reziliență. Companiile interesate au zile lucrătoare pentru a vă depune cererile începând de astăzi.

Obiectivul apelului este de a subvenționa acțiuni de sprijinire a funcționării acestor grupuri, de a sprijini studiile de fezabilitate tehnică și să ajute proiecte care promovează transformarea digitală a companiilor prin diferite activități de cercetare industrială, activități de dezvoltare experimentală, inovare organizațională și inovare de proces.

Pentru ministrul Reyes Maroto, „Afacerea inovatoare Programul Grupuri este un exemplu că fondurile europene ajung deja la IMM-uri.Din apelul pentru 2021, dotat cu milioane de euro, au beneficiat 67 clustere răspândite în toată geografia spaniolă pentru efectuați un total de 50 proiecte în diferite sectoare industriale. Sper că companiile vor profita din nou de acest nou apel care întărește colaborarea public-privată și reprezintă o îmbunătățire extraordinară a competitivității lor pentru IMM-uri”.

De la început, grupurile spaniole au crescut ca număr și importanță în diverse domenii precum TIC, mediu și energie, agroalimentare, mașini și tehnologie industrială, auto, habitat sau biotehnologie și sănătate, printre altele.

În prezent, există 32 clustere răspândite în Spania care reunesc mai mult de 9.300 companii ale căror 00% sunt IMM-uri și cu un volum de angajare care depășește 3 milioane de muncitori.

Grupuri de afaceri inovatoare (AEI)

Mai multe informații Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete : Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan de recuperare Ajutor Sursa: Guvernul Spaniei – 260622 Industria lanseaza un nou apel pentru 50 milioane de euro pentru sprijin companii inovatoare 147