#Spania – Monitorul Oficial de Stat publică astăzi anunţul apelului de ajutor pentru proiecte strategice pentru tranziţia industrială a sectorului farmaceutic şi a sectorului produselor de sănătate dotat cu 30 de milioane de euro (15 milioane sub formă de împrumuturi şi 15 milioane sub formă de grant).

Acest apel se adresează țesăturii industriale în cadrul PERTE Salud de Vanguardia, care face parte din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență finanțat din fonduri europene.

Perioada de depunere a cererilor va începe pe 31 mai 2023 și se va încheia pe 29 iunie 2023.

Această linie sprijină proiecte de C+D+i, precum și acțiuni axate pe durabilitate prin îmbunătățirea eficienței energetice și a economiei circulare, în conformitate cu „Green Deal” al Uniunii Europene.

Toate aceste acțiuni sunt aplicate în lanțul valoric al industriei farmaceutice și al produselor de sănătate și sunt încadrate în una dintre următoarele linii tematice: economie circulară și eco-inovare; decarbonizarea și eficiența energetică, noi surse de energie regenerabilă și reducerea emisiilor poluante; materiale și produse avansate; inovații în procese de calitate și siguranță și inovații în procesul de producție derivate din prioritatea materialelor și produselor avansate.

Finanțarea totală care se va acorda va fi de maximum 80% din bugetul finanțabil. Ajutorul poate lua forma unui împrumut rambursabil, a unui grant sau a unei combinații a ambelor.

Industrie.

Etichete: Schimbarea climei Energie Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE ajutoare BOE apeluri Sursa: Guvernul Spaniei – Industria convoacă 30 de milioane de euro la proiecte strategice pentru tranziția industrială a sectorului farmaceutic și a produselor de sănătate