În al doilea trimestru al 2022, indicele armonizat de încredere a afacerilor (ICEH) al Cataloniei arată o scădere cu 2,1% față de trimestrul precedent. Potrivit Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), sectorul ospitalității și transporturilor este singurul sector care prezintă o îmbunătățire a încrederii (4,9%), în timp ce celelalte sectoare arată o înrăutățire. Comerțul (‑6,1%) conduce sectoarele în care încrederea a scăzut, urmat de construcții (‑4,9%), industrie (‑3,6%) și alte servicii (‑0, 7%).

În faţă de acelaşi trimestru al anului precedent, indicele de încredere a afacerilor a crescut cu 6,2%. Încrederea în afaceri se îmbunătățește în toate sectoarele și, în cazul sectorului ospitalității și transporturilor, are rate foarte mari (24, 5%). Celelalte sectoare înregistrează creșteri mai moderate, în frunte cu alte servicii (5,8%)

După mărimea stabilirii, toate grupurile declară o pierdere a încrederii în raport cu trimestrul anterior. Unitățile de la 200 la 999 angajați sunt cele care înregistrează cea mai mare scădere (-4,7%) și cele de 10 către 49 angajații care înregistrează cea mai mică scădere (-1,2%)

Pe demarcații camere, toate arată o înrăutățire a încrederii față de trimestrul precedent, cu excepția Camerei de Comerț din Barcelona, ​​care rămâne stabilă (0,0%). Restul Camerelor Barcelona sunt cele care înregistrează cea mai mare scădere (‑4,3%) și sunt urmate de Camerele Tarragona (‑3,4%), Camerele Lleida (‑3,2%) și Camerele din Girona (‑1,6%

Sursa: Indicele de încredere a afacerilor din Catalonia scade cu 2,1 % în al doilea trimestru al 2022 ) comparativ cu trimestrul anterior