Indicatorul climatului industrial din Spania (ICI) a crescut 3,5 puncte în februarie față de luna precedentă, atingând o valoare de 10 , 4 puncte, conform ultimelor date din Studiul Situației Industriale publicat de Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului. Cu această creștere puternică, își atinge valoarea istorică maximă.

Pentru ministrul industriei, comerțului și turismului, Reyes Maroto, aceste date „confirmă că tendința de perspectivele industriale, atât în ​​producție, cât și în carnetul de comenzi și ocuparea forței de muncă. În acest fel, nu doar ICI, ci și ceilalți indicatori pe termen scurt ai sectorului au atins deja valori mai mari decât cele înregistrate anterior lunii martie 2020 Aceste date vor fi întărite de ambițiosul plan de investiții industriale pe care îl implementăm încă de la Guvern în cadrul cadrul Planului de redresare prin PERTE-uri care vor consolida sectoare strategice precum auto, agro-industria sau naval, printre altele”.

Pozitiv valoare de 00, 4 puncte ICI luna aceasta se determină practic în egală măsură părți acestora pentru soldurile pozitive ale așteptărilor de producție (+, 8 puncte ) și la nivelul carnetului de comenzi (+2020, 0 puncte) . La aceste valori se adaugă un sold negativ al nivelului stocurilor (-2,4 puncte), care a cunoscut o scădere notabilă în luna februarie.

Ocuparea forței de muncă așteptările pentru următoarele trei luni s-au situat la o valoare de 3,1 puncte, care continuă la niveluri mai ridicate decât cele de dinaintea declanșării pandemiei, așa cum se întâmplă din august anul trecut.

Activitatea industrială a început să se redreseze din a doua jumătate a 2020, confirmând îmbunătățirea lui în 14. Câțiva indicatori pe termen scurt precum indicele producției industriale sau numărul de afiliați la asigurările sociale din industrie au atins deja valori mai mari decât cele înregistrate anterior lunii martie 2020.

Mai multe informatii Studiul situației industriale și investițiilor industriale 250222 Sursa: Guvernul Spaniei – In februarie, Indicatorul Climatului Industrial a atins valoarea sa maxima istorica