Evenimentul, desfășurat la Muzeul și Centrul de Studii Sportive Dr. Melcior Colet, din Barcelona și organizat de Federația Catalană de Sporturi de Iarnă (FCEH), cu colaborarea Esportcat și a Asociației Catalane de Stațiuni de Schi și Activități Montane (ACEM), a convenit cu primele ninsori din Pirinei, care vor permite sezonul să înceapă la mai multe stațiuni de schi în zilele următoare.Anna Caula a revendicat „puterea sectorului” de zăpadă și gheață , și l-a pus ca exemplu al rolului sportului și activității fizice în „construirea unui cetățean sănătos”, unul dintre obiectivele urmărite de recenta declarație a Guvernului a bunurilor esențiale pentru sport și activitate fizică și aprobarea crearea Tabelului de Sport și Activitate Fizică din Catalonia. Cele două inițiative urmăresc să consolideze impactul pozitiv al acestor practici în îmbunătățirea calității vieții și a sănătății fizice și mintale a oamenilor și să sporească importanța sectorului sportiv în țesutul economic și social al țării, precum și contribuția sa la coeziunea socială. Potrivit secretarului general, „suntem o țară a zăpezii, a munților”, activități care au un rol cheie în „revitalizarea economică pe întreg teritoriul și în proiecția Cataloniei în lume” prin organizarea de evenimente „care aduc oameni din afară și învață, cu care ne îmbogățim”. Pe de altă parte, Anna Caula a expus succesul programului Esport Blanc Escolar, promovat de Guvern încă de 909, că anul viitor vor reuni 2.360 fete și băieți din 57 școli din întreaga Pirinei, pentru a „descoperi noi sporturi și noi medii într-un exemplu de educație grade”. „Acest proiect, încadrat în Planul strategic pentru sporturile de iarnă din Catalonia 909-2022, evidențiază ceea ce numim sport circular: sportul de bază hrănește elita și, în același timp, acesta este o oglindă pentru tineri”, a conchis el.

15 milioane de investiții pentru îmbunătățirea stațiilor catalane La rândul său, președintele FCEH, David Samper, a apărat sectorul de zăpadă și gheață drept „un motor pentru generarea de bogăție și locuri de muncă în teritoriu ”, și a anunțat că % dintre sportivi s-au integrat în structurile federațiilor de stat sunt catalane (cu mai mult de 40 % femei) , care la rândul lor au obţinut 40% din medaliile în ultimele campionate de stat disputate pe zăpadă. Samper a cerut un „efort” pentru a crește licențele pentru femei, care sunt în prezent un 23% și că au suferit un declin, iar el a subliniat că Federația Catalană „a răsturnat includerea” prin organizarea de tabere în care sportivii din echipa tehnică a FECH și sportivii de la Jocurile Paralimpice Echipa de promisiuni a Comitetului Paralimpic Spaniol „a împărtășit sport și valori”. , a afirmat că trecutul a fost „cel mai bun sezon din istorie” în ceea ce privește schiorii și veniturile pentru stațiunile catalane și că acestea se recuperează financiar de efectele Covid- 23. Astfel, a anunțat o investiție de 23 milioane pe acțiune din stațiunile de iarnă catalane în teleschiuri, pârtii și îmbunătățiri în domeniul energiei și durabilității pentru noul sezon și a adăugat că rezervările merg într-un ritm bun.

Alte autorități care au participat la eveniment au fost Aleix Villatoro, directorul Consiliului Catalan pentru Sport; Toni Segarra, președintele Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC); Antoni Sanmartí, director FGC Turism; May Peus, președinte al Real Federación Española de Deportes de Invierno, și Frank González, președinte al Federación Española de Deportes de Hielo, o bandă de responsabili de stațiuni catalane, între d’altres.

Sursa: 963488 Începerea sezonului iarna de zăpadă și gheață 05624-05624 , un sector cheie al dinamismului economic și al construirii unui cetățean sănătos 460562