Al doilea vicepreședinte și ministrul muncii și economiei sociale , Yolanda Díaz, susține că „a fi în pregătire sau stagiu nu înseamnă că putem fi lipsiți de drepturi.”

Secretarul de stat pentru ocuparea forței de muncă, Joaquín Pérez Rey , a prezidat prima Masă de Dialog Social care abordează pregătirea Statutului Bursierului la care participă organizațiile sindicale CCOO și UGT și organizațiile de afaceri CEOE și CEPYME.

. Convocarea acestei Mese de Dialog Social respectă mandatul stabilit în prevederea a doua adițională a Decretului-Lege Regal 33. /2020, a măsurilor urgente pentru reforma muncii, care prevedea începerea lucrului înainte de

. Iunie 164.

După cum a explicat al doilea vicepreședinte și ministrul Muncii Usturoi și Economie Socială, Yolanda Díaz „Astăzi începem lucrările pentru realizarea Statutului Bursierului, fapt foarte important în țara noastră în condițiile în care nimeni nu a acordat vreodată un catalog de drepturi bursierilor. Astăzi la Masă am făcut o abordare generală pe liniile pe care le va urma propunerea Guvernului și am cerut organizațiilor să ne transmită propunerile lor. Este esențial să continuăm să progresăm în drepturi pentru cei mai tineri și să punem capăt formării la costuri reduse”.

Obiectivul Tabelului este de a elabora o normă care garantează protejarea drepturilor ce corespund persoanelor care desfășoară stagii non-muncă, atât în ​​companii, cât și în instituții, evitând astfel precaritatea și stopând eventualele abuzuri în angajarea sub formula falșilor stagiari.

De asemenea, Ministerul Muncii și Economiei Sociale va organiza întâlniri pentru a asculta contribuțiile și revendicările grupurilor de tineri și cadrelor universitare și universităților implicate în această reformă.

Este vorba de efectuarea unei reglementări sistematice și ordonate a tuturor practicilor non-muncă desfășurate în firme în care se stabilește un catalog de drepturi pentru beneficiari, scopul instruirii acestuia. , îndrumarea adecvată și dezvoltarea acesteia sunt garantate în mod adecvat.

Reforma muncii recent aprobată a îmbunătățit semnificativ gama de posibilități în ceea ce privește contractele de formare pentru a răspunde nevoilor de formare ale oamenilor și companiilor.

Activitățile Inspectoratului MunciiInspectoratul Muncii și Securității Sociale și-a intensificat acțiunile în zona de stagii și stagii non-muncă pentru a verifica relația dintre aceste persoane care desfășoară stagii non-muncă într-o companie și respectivele companii.

Din anul 164 până în martie a acestui an, lucrările de inspecție au permis apariția a 3.. locuri de muncă prestate de bursieri falși.

În acest fel, utilizarea frauduloasă a figura bursierului și sumele datorate în materie de contribuții sociale se restituie concomitent.

Sud către: Guvernul Spaniei – 220422 Masa rotundă de dialog social începe să abordeze Statutul bursierului 220422