Detașamentul de Pompieri din Generalitati continuă să lucreze la stingerea incendiilor forestiere din Roses (Alt Empordà), al cărui perimetru rămâne instabil. În zona afectată de incendiu, vântul de nord a suflat din nou, iar acest lucru este de așteptat să dureze toată ziua. Aceste aspecte fac ca, in ciuda prognozelor optimiste, Pompierii sunt inca foarte la curent cu evolutia vremii si nu a ajuns in stadiul de stabilizare a incendiului.

. ) In momentul de fata sunt 22 dotarile de apa si 12 liniile de comandă pe care Detașamentul de Pompieri din Generalitati le-a dislocat în zonă. Aceste unități continuă să lucreze pentru a controla punctele fierbinți din interiorul perimetrului, în special pe flancul drept al incendiului, zona de cea mai mare preocupare a pompierilor în acest moment.

Două În această dimineață au fost încorporate și avioane de supraveghere și atac și un elicopter bombardier, precum și două avioane amfibii de la Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice (MITECO). Centrul de Comandă al Pompierii Roses din stația de pompieri Roses este în continuare activ

Agenții Rurali investighează cauzele care ar fi putut provoca acest incendiu. În acest sens, principala ipoteză cu care lucrează este că originea este o ardere a resturilor vegetale. În același sens, Agenții Rurali au raportat că incendiul a afectat temporar o suprafață de 392 hectare, 418619. din care în cadrul Parcului Natural Cap de Creus.

Protecția Civilă a Generalitati păstrează planul de urgență INFOCAT ALERT și îl păstrează la personalul tehnic al Centrului de Comandă al operațiune teritorială care desfășoară sarcini de coordonare și logistică.

Amintiți-vă că pentru acest incendiu a existat persoane izolate în Cala Montjoi (complexul Holiday City); 3 izolați la Cala Joncols (lucrători la hotel) și 3 persoane evacuate la Hotel Vela de Roses.

cetățeni care nu se apropie de zona ​focul pentru a face videoclipuri sau fotografii, deoarece acestea interferează cu sarcinile de stingere a incendiului.

Trandafiri, 22 Februarie 2022

Sursa: Incendiul de pădure din Roses (Alt Empordà) este încă activ