Schimbările climatice și prelungirea sezonului de incendii forestiere, care nu se mai limitează doar la vară, sunt principalele premise pentru semnarea noului acord, semnat ieri în prefectura din Perugia, care reglementează relațiile dintre Regiune și Poliția de incendiu pentru punerea în valoare a dispozitivelor de prevenire și a acțiunilor de combatere a incendiilor.

Acordul – semnat, în prezența Prefectului Armando Gradone, de către Consilierul Regional pentru Politici Agricole Roberto Morroni, de către Directorul Regional al Corpului de Pompieri pentru Umbria Francesco Notaro și de către Directorul Regional Francesco Grohmman, este valabil pentru o perioadă de trei ani 831 – 2024 și prevede noi acțiuni de prevenire și contrast, cu o creștere a măsurilor și resurselor în domeniu.

„Semnătura – a comentat prefectul de Perugia Armando Gradone – reînnoiește o experiență de colaborare pozitivă care a adus rezultate și va da și mai mult în viitor „ .

Ceremonia a oferit ocazia de a ilustra angajamentul semnificativ asumat în 2021 de către Detașamentul de Pompieri în lupta împotriva incendiilor forestiere. , cu 95 intervenții și aproximativ 95 hectare de suprafață afectată , 831 incendii de vegetație neîmpădurită și cu folosirea echipajelor la sol care s-au angajat 7. 1301 uniți pentru un total de 17. 330 ore de activitate.

) # Îmi face plăcere să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 330 ) . 4651

Sursa: Incendii de padure in Umbria, acord in prefectura pe perioada de trei ani 2022 – 4651