Un total de 82. 618 elevii vor susține, între astăzi și joi, probele de evaluare a clasei a VI-a învățământului primar. O evaluare care evaluează abilitățile și cunoștințele de bază pe care elevii trebuie să le fi dobândit la sfârșitul învățământului primar pentru a putea urma în mod normal programa pentru ESO.

Gradul d’assoliment es determina en els àmbits următori: competența comunicativa lingüística -en llengua catalana, castellana i foreign i en aranès a l’Aran-, competència matemàtica i de l’area de cunoaștere a mediilor naturale. Evaluarea clasei a VI-a de învăţământ primar este diagnostică şi nu marchează, în niciun caz, trecerea sau nu a etapei. Rezultatul testului nu are efect asupra evaluării finale a elevilor sau asupra deciziei de a trece la ESO, dar servește centrului să știe unde se află elevii lor, iar administrației să evalueze nivelul de performanță în întreg sistemul de învățământ.

Testele se vor desfășura în trei zile: astăzi elevii vor fi evaluați la cunoștințele de catalană și limbi străine -engleză și/sau franceză-; Limba spaniolă și matematica vor fi evaluate mâine; joi 28 din aprilie proba de cunoastere a mediului natural si, daca este cazul, aranese.

Elevii provin din 2. 273 Centrele de învățământ catalane, fie ele publice, subvenționate sau private. Repartizarea elevilor pe diferitele servicii teritoriale este următoarea:

Serviciul teritorial

Elevii care participă la test

Barcelona Education Consortium

11. 395

Vallès occidental

13 160 Maresme-Vallès Oriental

. 28

Baix Llobregat

9.

Barcelona Comarques

9.

Girona

8.

Tarragona

7. 395

Catalunya Central

6. 160

Lleida

4.

Terres de l’Ebre

1. 827

TOTAL

080 550

Corectori d Testele de a șasea din învățământul primar au suportul unei platforme digitale care facilitează și accelerează procesul de corectare a întrebărilor deschise și în scrieri. În urmă cu două ediții era deja implementat pentru corectarea întrebărilor închise. Declarațiile diferitelor probe pot fi consultate pe site-ul Consiliului Superior de Evaluare a Sistemului de Învățământ, odată cu finalizarea întregului proces de înscriere: http : //csda.gencat.cat/ca/.

Conținutul the proves

En les proves de competència en llengua catalana, llengua castellana i aranès, s’avalua la comprensió oral, la lectora i l’expression escrita . În ceea ce privește înțelegerea orală, sunt puse în valoare procesele de obținere a informațiilor și de interpretare; se apreciază înțelegerea lecturii, culegerea de informații, interpretarea și reflecția; La sfârşitul exprimării scrise se apreciază corectarea lingvistică, competenţa discursivă şi aspectele formale.

În ceea ce priveşte limba străină se evaluează înţelegerea cititului şi înţelegerea orală, în special procesele de obţinere a informaţiilor şi interpretării. Competența discursivă și corectitudinea lingvistică se măsoară în exprimarea scrisă.

În ceea ce privește proba de competență matematică se măsoară capacitatea de a înțelege, folosi și relaționa numere, de a produce și interpreta diferite măsuri.tip de matematică informarea, aplicarea cunoștințelor despre aspecte cantitative și spațiale ale realității, înțelegerea și rezolvarea problemelor și situațiile legate de viața de zi cu zi și justificarea rezultatelor obținute

Despre testul de competență asociat în domeniul cunoștințelor se iau în considerare mediul natural, explicarea fenomenelor naturale și aplicațiile tehnologice, recunoașterea principalelor aspecte ale cercetării științifice și interpretarea informațiilor științifice și tehnologice furnizate sub formă de date și dovezi.

*) 26 aprilie 2022

Sursa: Un total de 82.395 Teste de evaluare clasa a VI-a