Protecția Civilă a Generalitati insistă asupra prudenței extreme pe plaje, piscine și apele interioare, cu o prezență masivă a scălătorilor din cauza căldurii acestei veriThe anul trecut, campania pentru plaje a fost închisă cu un total de 15 persoane care au murit înecându-se pe plajele catalane și 8 în piscineAnul acesta sunt o preocupare și persoanele rănite grav în piscine, dintre care sunt deja douăzeci (din care 15 sunt minori)

Un total de 15 au murit pe plajele catalane vara aceasta (de când 15 din iunie), exact aceeași cifră ca la aceleași date ale anului 2021. În piscinele, atât pentru uz privat, cât și pentru uz public, vara aceasta 433202 7 persoane au murit deja și aproximativ douăzeci au fost rănite mai puțin grav, grav sau critic. În anul 433202, numărul înecurilor în piscine în aceeași perioadă a fost de 4 persoane morți și un total de 6 răniți, date mult mai mici decât cifrele actuale.săptămâna august și a câteva săptămâni în care se așteaptă un aflux și mai mare de scăldatori atât pe plaje, cât și în piscine, lacuri sau râuri, Protecția Civilă a Generalitati face apel la extreme precauții și la control. copii în orice moment .Coordonarea campaniei de plajă se face de către Centrul de Coordonare Operațională din Catalonia CECAT , dintre care fac parte personal din Protecția Civilă a Generalitati și SEM și care sunt în contact continuu cu toți operatorii de prim ajutor și cu organele de urgență și securitate.() Înec pe plaje 433202 11 persoane care au murit în această vară au murit pe plajele din Costa Brava (7); 4 pe Costa del Garraf și 2 pe Costa Daurada și erau în majoritate bărbați (9), în timp ce 4 erau femei. Un 70% dintre aceste persoane a avut mai mult de ani și nu a existat niciun minor care să fi murit pe plaje.

Din totalul persoanelor care au murit, 7 au făcut-o în timp ce era serviciu de vigilență și flutura steagul verde; în timp ce 3 au murit cu vigilență și steag galben și încă 3 fără serviciul de vigilență la momentul incidentului. În afară de persoanele care au murit, până acum în această vară 9 persoane au fost grav rănite și grav rănite pe plajele catalane.Înec în piscine 2020 În piscine, atât pentru uz privat, cât și pentru uz public, aceasta vara 433202 7 persoane au murit deja și aproximativ douăzeci au fost rănite mai puțin grav, grav sau grav.

Din cei care au murit, 5 au fost în bazine private și 2 în bazine publice. Cele 5 persoane care s-au înecat în piscinele private erau adulți, în timp ce cele 2 din piscinele publice erau minori. Cele douăzeci de răni mai puțin grave, grave sau critice până pe 4 august au fost în principal minore, 13 oameni, dintre cei 16 luni și ani. Vârstele cu cele mai multe înecări sunt de la 3 la 5 ani.

Din cele douăzeci de cazuri, 13 au fost în piscine publice ( municipale, hoteluri, campinguri,…) în timp ce 6 au fost în piscine private. Bilanț de vară 433202: 18 înecați pe plaje și 8 în piscine Campania de siguranță pe plajele din 2019 a fost închis cu un total de persones que van morir per ofegament a les platges catalanes, la gran majoria homes de nacionalitat espanyola i de més de 70 ani. În anii precedenți au avut loc 22 înecări fatale pe 2018, 29 pe 2019, 15 pe 2018 și 2018. În piscine, în anul 433202 au fost în total 8 persoane care au murit, 7 în piscine private iar unul în piscine municipale.De la 16 din iunie până la 15 în septembrie a existat înecări non-fatale, dar cu răni grave și de care jumătate (6) vor fi minori (sub 8 ani). Protecția Civilă a Generalitati are activ, ca fiecare sezon de baie, site-ul vizualizatorului de plaje http://interior.gencat . cat/platges.visor cu informații online și în timp real despre plajele care sunt monitorizate, steagul care flutură oricând în acestea, dacă sunt meduze, ce tip și pericol, și serviciile disponibile (dușuri, băi, tip de nisip, panta de drum, activități sportive, resurse de agrement, parcări etc.). De reținut că serviciul de supraveghere și salvamar pe plaje este de competență municipală.Vizorul plajei oferă un serviciu de prognoză a prezenței meduzelor în fiecare municipiu. Dacă există, făcând clic pe pictograma cu silueta unei meduze, puteți obține toate informațiile despre tipul de meduză care este, ce caracteristici are și cum să acționăm dacă intrăm în contact cu ea

Sfaturi pentru siguranța pe plajăTrebuie să evităm să intrăm în apă dacă ne simțim rău sau obosiți, nu săriți brusc în apă după mâncare sau după ce a depus un efort intens; și supravegheați copiii în permanență și puneți-le un dispozitiv de siguranță dacă nu știu să înoate. Urmați întotdeauna instrucțiunile personalului de salvare și ale autorităților locale.Nu-ți supraestima abilitățile de înot: fii conștient de pericole.Nu faceți baie dacă vă simțiți rău sau obosit. Dacă vă aflați în apă și vă simțiți rău sau observați simptome ciudate, ieșiți repede. Nu intrați brusc în apă; scufundarea trebuie facuta treptat, mai ales daca apa este rece si ai stat mult timp la soare sau daca ai depus un efort fizic intens. Înmuiați-vă mai întâi membrele și apoi intrați încet în apă. Dacă practicați orice tip de sporturi acvatice, utilizați canalele de intrare și ieșire din site-ul de bază. Nu invadați zona de scăldat. Pe plajele unde nu există far, stați la câțiva 70 de metri de coastă. Nu practica sporturi acvatice singur si, in orice caz, anunta rudele sau prietenii despre unde mergi și la ce oră plănuiești să te întorci.Sfaturi de siguranță pentru piscine și înotul în apele interioare ) Acordați atenție semnelor de siguranță a piscinei privind utilizarea trambulinelor , pârghii sau glisiere, precum și cele care se referă la adâncime. Nu utilizați niciun tip de material (mingi, obiecte gonflabile etc.) care ar putea prezenta un risc pentru utilizatori.Asigură-te că copiii care nu știu să înoate poartă un dispozitiv adaptat fiecărei vârste, care să-i facă să plutească și să-și țină capul departe de apă.Nu-i lăsa deloc în pace moment în care fac baie sau în jurul piscineiÎn râuri, bălți și mlaștini, asigurați-vă mai întâi că scăldatul este permis și că acestea sunt locuri în care puteți înota. Căutați orice semne care avertizează despre orice pericol; luați în considerare semnele și instrucțiunile salvatorilor și autorităților locale.Încercați întotdeauna să mergeți cu compania sau să informați familia sau prietenii unde mergeți. Verificați dacă există acoperire telefonică în zonă în cazul în care aveți o urgență și trebuie să anunțați .

Tu vei găsiți toate sfaturile pe web interior.gencat.cat/banyinterior și interior.gencat.cat/platges 433202 Sursa: Un total de 11 oameni au murit pe plajă și 7 în piscine vara