60 măsuri de descalificare anti-mafia împotriva companiilor infiltrate, 38 emise anul trecut si adoptate de la inceputul lunii 2022, fata de firmele care activeaza in principal in sectorul constructii. Datele au apărut în timpul comitetului provincial pentru ordine și siguranță publică reunit ieri în prefectura din Reggio Emilia pentru a face un bilanț al fenomenelor criminale din provincie.

O confirmare a muncii desfășurate în ultimele optsprezece luni de către prefectură, care a stabilit ca prioritate prevenirea tentativelor de infiltrare a mafiei în contractele publice.

) „În acord cu șefii Poliției – a subliniat prefectul Iolanda Rolli – s-a dat un puternic impuls grupului mixt și s-a adoptat un modul operațional care a permis începerea unui nou drum cu hotărâre. Rezultatele muncii extrem de solicitante începute au fost imediat vizibile”.

Adresându-se părților prezente, inclusiv procurorului general al Republicii Bologna, procurorului din Reggio Emilia și reprezentanților anti-mafiei Departamentul de investigații din Roma și Bologna, prefectul a declarat: „Pentru a aborda mai bine fenomenele de ilegalitate de orice fel, este esențial ca instituțiile să se prezinte unite”.

„Intenția ședinței de astăzi. – a continuat – este să conecteze faza represivă, gestionată de parchet, cu faza preventivă, coordonată de prefectură, cu aportul indispensabil al organelor de poliție”.

Și cu referire la momentul expunerii maxime a construcțiilor, din cauza fluxurilor economice legate de fondurile puse la dispoziție de PNR, a reiterat necesitatea monitorizării în continuare a fenomenului de infiltrație criminală în sector: „sunt necesare investiții pentru ies din urgenta si sunt foarte atractive. Pentru că, ne repetă istoria, urgența a fost întotdeauna o mare problemă pentru mafie”.

În vederea prevenirii și combaterii tuturor formelor de criminalitate, în aceeași zi, prefectul a semnat un memorandum de înțelegere cu comisarul extraordinar al Camerei de Comerț.

Grație acordului, prefectura și forțele de poliție vor putea accesa sistemul informatic Regional Explorer (REX), o bază de date care oferă date economice, corporative și personale ale operatorilor economici.

Un instrument indispensabil, a comentat prefectul „vom putea pune în valoare bunurile informaționale fundamentale ale Camerei de Comerț pentru a spori incisivitatea acțiunilor de combatere a crimei organizate pentru protejarea afacerilor sănătoase din zonă. „.

#Îmi place să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06.2022

Sursa: În Reggio Emilia 38 interdicții anti-mafia în ultimele 18 luni